MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καταγγελία ότι Διευθύντρια έβγαλε βραχιόλι με σταυρό από το χέρι μαθήτριας σε Δημοτικό της Λευκωσίας

Advertisement

Sponsored by exness

Ερωτήματα προκαλεί περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της πρωτεύουσας – Διευθύντρια έβγαλε από το χέρι μαθήτριας βραχιολάκι με σταυρό – Επικαλέστηκε τους κανονισμούς του σχολείου αναφέρει καταγγελία που έγινε στη Βουλή

Advertisement

Μετά το περιστατικό με την μαντήλα στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα  που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και έφερε τελικά την απομάκρυνση του Διευθυντή του σχολείου, ένα άλλο περιστατικό εγείρει ερωτήματα.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, Διευθύντρια σε Δημοτικό Σχολείο της Λευκωσίας, ζήτησε από μαθήτρια της πρώτης τάξης, να βγάλει από το χέρι της ένα βραχιολάκι με σταυρό που φορούσε.

Τότε, σύμφωνα πάντα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον της επιτροπής παιδείας που συνεδρίασε σήμερα το πρωί, η Διευθύντρια πήρε το βραχιολάκι και το παρέδωσε πίσω στην μαθήτρια μετά το πέρας των μαθημάτων, λέγοντας της ότι δεν μπορεί να το φοράει κατά την διάρκεια των μαθημάτων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η μαθήτρια ενημέρωσε τον πατέρας της για το περιστατικό και πήγε σχολείο και την επόμενη ημέρα φορώντας το συγκεκριμένο βραχιολάκι, με την Διευθύντρια να της κάνει και πάλι παρατήρηση και να της λέει «δεν είναι ότι θέλει ο πατέρας σου που θα γίνεται».

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η Διευθύντρια όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό επικαλέστηκε σχετικούς κανονισμούς του σχολείου.

Το συμβάν γνωστοποιήθηκε στον πρόεδρο του ΕΛΑΜ από τον πατέρα του κοριτσιού, ενώ το περιστατικό το καταδίκασε και δημόσια ο κ.Χρίστου σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας.

Αβάσιμη η καταγγελία, λέει η ΠΟΕΔ

Η ΠΟΕΔ, δια του Γενικού Γραμματέας της, χαρακτηρίζει αβάσιμη την καταγγελία του Προέδρου του ΕΛΑΜ λέγοντας ότι καμία σχέση δεν έχει το θέμα με θρησκευτικά σύμβολα. Σύμφωνα με ανάρτηση του κυρίου Χάρη Χαραλάμπους, η Διευθύντρια δεν αφαίρεσε τον σταυρό από τη μαθήτρια αλλά ούτε και την απείλησε με τιμωρία. Υποστήριξε, ότι αυτό που έγινε, ήταν η Διευθύντρια να υπενθυμίσει σε όλα τα παιδιά με ευγένεια να μη φοράνε πράγματα που κρέμονται.

Αυτούσια η ανάρτηση:

«Θεωρώ πως είναι πολύ λανθασμένος ο τρόπος που βουλευτής μετέφερε σήμερα στη Βουλή τέτοια αβάσιμη καταγγελία, χωρίς να τη διερευνήσει ή να τη διασταυρώσει. Μια καταγγελία η οποία διαστρεβλώνει εντελώς την πραγματικότητα για το θέμα, το οποίο στην ουσία δεν έγινε ποτέ.
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΤΙΛΑ.
Η διεύθυνση του σχολείου ούτε αφαίρεσε σταυρό (είτε μια είτε δύο φορες) ούτε απείλησε με τιμωρία μικρό παιδί. Το μόνο που έκανε, ως όφειλε, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του ΥΠΠ, ήταν να υπενθυμίζει τις πρώτες μέρες σε όλα τα παιδιά με ευγένεια, ότι καλό θα ήταν να αποφεύγουν να φορούν πράγματα που κρέμονται (αλυσίδες στον λαιμό, σχοινακια, βραχιολάκια, σκουλαρίκια που κρέμονται κλπ), ειδικά τις μέρες που έχουν γυμναστική και παίζουν, ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
Σημειώστε ότι στο σχολείο δεν σημειώθηκε κάποιο περιστατικό με κάποιο συγκεκριμένο παιδί ούτε και έγινε κάποια καταγγελία.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΌΤΗΤΑ.».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Δεν μπόρεσε

Protathlima