MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καταγγελία μοναχού περί δωροδοκίας της Μονής Σταυροβουνίου από τον ΠτΔ για αποδοχή του εργοστασίου ασφαλτικού

Advertisement

Sponsored by exness

Μοναχός της Μονής Σταυροβουνίου κατήγγειλε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη επιχείρησε να δωροδοκήσει τη Μονή για συνεναίση στη δημιουργία του εργοστασίου ανακύκλωσης και παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή Σταυροβουνίου – Οφείλει να απαντήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, λένε οι Οικολόγοι

Advertisement

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να απαντήσει στην καταγγελία περί δωροδοκίας της Μονής Σταυροβουνίου για αποδοχή του εργοστασίου ασφαλτικού, αναφέρει με σημερινή του ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Για ακόμη μία φορά το Κίνημα εκφράζει την αμέριστη στήριξη του στους κατοίκων των Πυργών, της γύρω περιοχής καθώς και στους μοναχούς της Μονής Σταυροβουνίου που δικαιωματικά, όπως αναφέρει, αξιώνουν ένα περιβάλλον χωρίς κινδύνους, αλλά και ποιότητα ζωής στην κοινότητά τους.

«Έχουμε τονίσει ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε την όποια επιπλέον περιβαλλοντική επιβάρυνση, σε μια περιοχή που κατά τα άλλα είναι προστατευόμενη και ενταγμένη στο Natura 2000. Η αντίσταση των κατοίκων, της Μονής Σταυροβουνίου και των περιβαλλοντιστών φαίνεται να αναγκάζει κάποιους να αναζητούν αθέμιτες πρακτικές προκειμένου να επιτύχουν τις σκοπιμότητες τους».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητά όπως άμεσα δοθούν εξηγήσεις στην καταγγελία του μοναχού πατέρα Σάββα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προσπάθησε να δωροδοκήσει τη Μονή Σταυροβουνίου προκειμένου να συναινέσουν στη κατασκευή του ασφαλτικού εργοστασίου.

Αν κάτι τέτοιο ισχυεί τότε, αναφέρει η ανακοίνωση, τότε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει εκτεθεί πολιτικά και οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις.

«Στο άκουσμα της καταγγελίας αυτής, σε συνδυασμό με το μέγεθος του ιδιωτικού αυτού έργου και της κατασκευαστικής εταιρείας που θέλει να το υλοποιήσει, γεννούνται ερωτήματα και αφήνονται σκιές. Αναμένουμε να γίνει άμεσα το ξεκαθάρισμα από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, χθες Κυριακή, πραγματοποίηθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ενάντια στην απόφαση της Πολιτείας να δώσει τη συγκατάθεση της στο αίτημα της εταιρείας «Σκύρα Λίμα-Αδελφοί Ιακώβου Λτδ» για τη δημιουργία  του εργοστασίου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network