MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κατάλογο με τις ελλείψεις στα νοσοκομεία ζήτησε ο Πρόεδρος

Advertisement

Sponsored by exness

Συγκεκριμένο κατάλογο με τις πραγματικές ελλείψεις ανά ειδικότητα στα νοσοκομεία αναμένει μέχρι απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ σύμφωνα με πηγή του Προεδρικού, δεν τίθεται θέμα Υπουργού Υγείας.

Advertisement

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό για τα θέματα Υγείας, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Υγείας και υπηρεσιακών παραγόντων, ο Πρόεδρος ζήτησε κατάλογο με τις πραγματικές ελλείψεις ανά ειδικότητα σε κάθε κλινική και νοσοκομείο, αλλά και στατιστικά στοιχεία σε σχέση με τις λίστες αναμονής μετά το πιλοτικό πρόγραμμα για παραπομπή ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.

Τον κατάλογο ανέλαβε να ετοιμάσει ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας Πέτρος Μάτσας.

Στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζητήθηκαν εξάλλου τα θέματα της υποστελέχωσης και των ελλείψεων σε προσωπικό στα νοσοκομεία, το θέμα του ωραρίου, η μεθοδολογία για τους καταλόγους αναμονής, καθώς και θέματα διαβούλευσης με τους νοσηλευτές και της αυτονόμησης των νοσοκομείων.

Ο εν εξελίξει διάλογος για τα θέματα της υγείας θα συνεχιστεί αύριο, στη συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με εκπροσώπους των τριών συντεχνιών, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΔΥ και ΣΕΣΙΚ, στις 11.00πμ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ζητήσει παράλληλα από τον ΠΙΣ να καταθέσει εγγράφως τις απόψεις του στα υπό συζήτηση ζητήματα, ενώ θα ακολουθήσουν και συναντήσεις με τους νοσηλευτές, αλλά και τα κόμματα, με στόχο να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις.

Οι συναντήσεις με τα κόμματα τοποθετούνται κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα, εφόσον ολοκληρωθούν πρώτα οι διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal