MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καταγράφηκε η μαζικότερη συμμετοχή στον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Advertisement

Sponsored by exness

Χιλιάδες δρομείς στον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας – Συμμετοχή αθλητών από 75 χώρες – Έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως η μαζικότερη σε συμμετοχή διοργάνωση από καταβολής της – Συμμετείχαν και 22 δρομείς με προβλήματα όρασης από την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα – Ο αθλητής με κινητικά προβλήματα Αντρέας Βασιλείου έτρεξε την διαδρομή 1 χλμ. και βραβεύτηκε

Χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό συμμετείχαν την Κυριακή στον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.

Advertisement

Η εκκίνηση στον Μαραθώνιο Δρόμο δόθηκε στις 07:00 και στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο στις 07:05 από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον Μάριο Πολυβίου, εκπρόσωπο της Radisson Blu που είναι και φέτος ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης.

Η φετινή διοργάνωση, σύμφωνα με τους διοργανωτές έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως η μαζικότερη σε συμμετοχή διοργάνωση από καταβολής της, αφού σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών με sold out σε όλες τις διαδρομές από την Πέμπτη.

Στις 10.00 δόθηκε η εκκίνηση των 10 χλμ και στη συνέχεια των 5 χλμ. Επιπλέον στις 11.10 ξεκίνησε ο ατομικός αγώνας και στις 11.45 ο εταιρικός αγώνας, ενώ τα παιδιά έζησα και φέτος την εμπειρία ενός Μαραθωνίου με το McDonald’s™ Kids Race 1 χλμ που εκκίνησε στις 12.45.

Στον χαιρετισμό της κατά την εκκίνηση του εταιρικού αγώνα απόστασης πέντε χιλιομέτρων, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου ανέφερε πως ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας «Radisson Blu», είναι ο πρώτος πράσινος μαραθωνίου της Κύπρου, ο οποίος έχει συν τοις άλλοις σημαντική φιλανθρωπική διάσταση, καθώς μέσα από τις εισφορές στηρίζονται πολλοί κοινωφελείς οργανισμοί.

Σημείωσε πως η διοργάνωση έχει ήδη αναδειχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή αθλητικά γεγονότα στην περιοχή μας και τοποθετεί τη Λάρνακα, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο σε κεντρική θέση στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, προβάλλοντας τη διεθνώς ως έναν θελκτικό και ποιοτικό προορισμό, που προάγει παράλληλα τον αθλητικό τουρισμό.

Χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό συμμετείχαν σήμερα στον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας. Σε ανακοίνωση οι διοργανωτές αναφέρουν πως «πρόκειται για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου, με ρεκόρ συμμετοχών φέτος, αφού σημειώθηκε sold out από την Πέμπτη και στις πέντε διαδρομές».

Παράλληλα είπε πως ο Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες, ντόπιους και ξένους, μικρούς και μεγάλους, να γνωρίσουν και να απολαύσουν τη Λάρνακα με έναν εναλλακτικό τρόπο, μέσα από τις πανέμορφες διαδρομές που έχουν οργανωθεί. «Ταυτόχρονα, τους προσφέρει την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας και συνακόλουθα να ανιχνεύσουν τους μακραίωνους δεσμούς της Κύπρου με τις διαχρονικές αξίες του ολυμπιακού ιδεώδους και αθλητισμού».

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως αυτό που ενώνει τις χιλιάδες των ανθρώπων που μαζευτήκαμε σήμερα εδώ, προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικά βιώματα και εμπειρίες, από όλο το φάσμα των ηλικιών, είναι ξεχωριστό· είναι η αγάπη για τον αθλητισμό γενικά και για το αγώνισμα του μαραθωνίου ειδικότερα, ένα αγώνισμα που διαχρονικά γοητεύει και κερδίζει στην καρδιά του κόσμου ξεχωριστή θέση. «Ίσως, επειδή συμβολίζει όσο κανένα άλλο αγώνισμα την αναμέτρηση του ανθρώπου όχι τόσο με έναν αντίπαλο, αλλά με τον ίδιο τον εαυτό του. Την αναμέτρηση της δύναμης του ανθρώπινου πνεύματος ενάντια στα όρια της σωματικής αντοχής. Την επικράτηση του πείσματος και της αποφασιστικότητας του αθλητή πάνω στο ίδιο του το σώμα. Γι’ αυτό η συμμετοχή και μόνο σε έναν μαραθώνιο είναι νίκη από μόνη της», ανέφερε.

Καταληκτικά η κα. Δημητρίου είπε πως η Βουλή των Αντιπροσώπων πάντοτε στηρίζει τη διοργάνωση τέτοιων αξιόλογων αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως η σημερινή, και πως είναι τιμή της να δώσει την έναρξη της μαζικότερης διαδρομής του Διεθνούς Μαραθωνίου «Radisson Blu», ενός εταιρικού αγώνα απόστασης πέντε χιλιομέτρων.

Συμμετοχή αθλητών από 75 χώρες

Αθλητές από 75 χώρες έλαβαν μέρος στον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας ενώ στον ομαδικό Μαραθώνιο των 5 χλμ δήλωσαν συμμετοχή πέραν των 150 εταιρειών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η φιλανθρωπική πλευρά του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας είναι κυρίαρχη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του, με τους χορηγούς να συνεχίζουν και φέτος το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας “τρέχει” και στηρίζει το Special Οlympics, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου και το Ronald McDonald’s House of Charities Cyprus. Επιπλέον, ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας συνεχίζει τη συνεργασία του με το GivenGain Foundation, μια παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων, για να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά για τον αγαπημένο τους σκοπό.

Και τη φετινή διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες από την Κύπρο και την Ελλάδα. Ξεχωριστή η παρουσία του Έλληνα Χρυσού Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια. Από την Ελλάδα ήρθε στην Κύπρο για τη μεγάλη αυτή γιορτή και ο παρουσιαστής Πέτρος Πολυχρονίδης, ενώ στον Μαραθώνιο Λάρνακας έτρεξαν ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα και ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης.

Ο αθλητής με κινητικά προβλήματα Αντρέας Βασιλείου έτρεξε την διαδρομή 1 χλμ. και βραβεύτηκε για την προσπάθειά του για ίση συμμετοχή, από τη CYTA.

Είκοσι δύο δρομείς με προβλήματα όρασης από την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα έζησαν τη μοναδική εμπειρία του 5ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας. Η ομάδα με την ονομασία EYE CONTACT ISRAEL αποτελείτο από τυφλούς αθλητές, αθλητές με μειωμένη όραση και από τους εθελοντές – συνοδούς τους. Όλοι οι δρομείς είχαν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους με την καθοδήγηση των συνοδών τους μέσω της χρήσης ειδικής ζώνης που συνδέει τους δύο αθλητές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal