MC MEDIA NETWORK

September 25, 2021 Saturday 13:19:53

Εγγραφή στο
Newsletter

Καταγγέλλει πιέσεις για να κάνει τα «στραβά μάτια» για άδεια παραμονής το ΥΠΕΣ. Πως απαντά δικηγορικό γραφείο

Καταγγέλλει πιέσεις για να κάνει τα «στραβά μάτια» για άδεια παραμονής το ΥΠΕΣ – Πως απαντά δικηγορικό γραφείο

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Πυρά εναντίον Δικηγορικού Γραφείου εξαπέλυσε το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφορικά με υπόθεση αίτησης για άδειες παραμονής, η οποία έγινε παράτυπα. Κάνει λόγο την ίδια στιγμή για πιέσεις σημειώνοντας πως «Καλούν τον Υπουργό Εσωτερικών να παρανομήσει επειδή ο πελάτης τους είναι… διεθνούς φήμης».

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ΥΠΕΣ

«Πράγματι, μόνο σκηνικό απείρου κάλλους μπορεί να χαρακτηριστεί η προτροπή κάποιων παρόχων που θέλουν να εξασφαλίζουν άδειες παραμονής… εκ του μακρόθεν και χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια του νόμου, όπως στην προκειμένη περίπτωση που γλαφυρά καταγράφεται μέσα από το χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «To Thema Online».

Στην προκειμένη περίπτωση, και πιο συγκεκριμένα στις αρχές Ιουλίου 2021, εκπρόσωπος του δικηγορικού γραφείου του κ. Αντώνη Δημητρίου προσήλθε στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού Μετανάστευσης (ΤΑΜΠ) για υποβολή αίτησης ανανέωσης της άδειας παραμονής μελών οικογένειας αλλοδαπού. Ενημερώθηκε πως η αίτηση δεν μπορούσε να υποβληθεί, επειδή τα μέλη της οικογένειας δεν βρίσκονταν στη Δημοκρατία, όπως ρητά ορίζει η Νομοθεσία.

Χθες Τρίτη 28 Ιουλίου, κατόπιν επίμονων παρεμβάσεων του ιδίου δικηγόρου, ο οποίος επανήλθε με το ίδιο αίτημα, διαπιστώθηκε εκ νέου ότι τόσο ο αιτητής όσο και τα ανήλικα τέκνα του εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός Κύπρου, ενώ στη χώρα μας φαίνεται να βρίσκεται μόνο η σύζυγος του αλλοδαπού.

Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τους λειτουργούς, ότι τόσο η εθνική νομοθεσία όσο και η Ευρωπαϊκή οδηγία, προνοούν ότι, ο αιτών, αλλά και τα εξαρτώμενα μέλη οφείλουν να είναι παρόντα στη Δημοκρατία όταν επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για ανανέωση υφιστάμενης άδειας διαμονής, ώστε μεταξύ άλλων να είναι εφικτή και η ικανοποίηση της πρόνοιας για λήψη βιομετρικών στοιχείων, προφανώς δεν πείστηκαν.

Αντί να σεβαστούν, ως όφειλαν, τις πρόνοιες της νομοθεσίας και να συμβουλεύσουν ανάλογα τους πελάτες τους να συμμορφωθούν, προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους λειτουργούς απειλώντας με δημοσιοποίηση του ζητήματος εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους, ζητώντας ουσιαστικά από τους λειτουργούς του ΤΑΜΠ να παρανομήσουν, ώστε να ικανοποιηθεί ο επιφανής πελάτης τους.

Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι! Όσοι ζουν σε γυάλινα σπίτια δεν πρέπει να ρίχνουν πέτρες. Ούτε ο Υπουργός Εσωτερικών, ούτε λειτουργοί του Υπουργείου δεν πρόκειται να υποκύψουν στις προσπάθειες εκφοβισμού, όσων θεωρούν εαυτόν υπεράνω του νόμου, όση λάσπη και εάν εκτοξεύσουν μέσω των μέσων ενημέρωσης που διαθέτουν.

Μπορεί να ξενίζει, αλλά σ’ αυτό τον τόπο υπάρχουν ακόμη πρόσωπα που υπηρετούν το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον και δεν υποκύπτουν σε απειλές και εκφοβισμούς όσο…..διεθνούς φήμης και αν είναι οι πελάτες κάποιων.»

Στην αντεπίθεση το δικηγορικό γραφείο

Το Δικηγορικό Γραφείο πέρασε στην αντεπίθεση και εξέδωσε ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων το γραφείο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΕΠΕ απορρίπτει τις αναφορές του ΥΠΕΣ και παραθέτει τα γεγονότα.

Αυτούσια η απάντηση:

Όσον αφορά στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), ημ. 29/07/2021 με τίτλο «Καλούν τον Υπουργό Εσωτερικών να παρανομήσει επειδή ο πελάτης τους είναι… διεθνούς φήμης», η δικηγορική μας εταιρεία επιθυμεί να απαντήσει ως ακολούθως:

Κύριοι ή κυρίες που σοφιστίκατε και συνετάξατε την ανακοίνωση εκ μέρους του ΥΠΕΣ, το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΥΠΕΣ δεν περιποιεί τιμή σε μια κρατική υπηρεσία που εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία και δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με το ίδιο ύφος και στο επίπεδο το οποίο εσείς ισοπεδώσατε.

Σε γυάλινα σπίτια δυστυχώς, φαίνεται ότι ζουν οι καλοβολεμένοι του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, οι οποίοι ούτε στον κόπο να απαντήσουν τα τηλέφωνα στους πολίτες αυτής της χώρας δεν μπαίνουν (και προκαλούμε τον οποιοδήποτε να δοκιμάσει να επικοινωνήσει με τους αριθμούς που βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Τμήματος 100 φορές να δούμε αν θα καταφέρουν να επικοινωνήσουν με κάποιον).

Και για να μην αφήνονται λάθος εντυπώσεις για τα πραγματικά γεγονότα και διαδραματισθέντα, εξηγούμε πως ακριβώς έγιναν τα πράγματα:

(α)       Τα δικηγορικά μας γραφεία προ ενάμιση μήνα, δια μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος Μετανάστευσης, έκλεισαν ραντεβού με σκοπό την καταχώρηση αίτησης ανανέωσης της υφιστάμενης άδειας παραμονής της οικογένειας του πελάτη μας στα πλαίσια της διαδικασίας οικογενειακής επανένωσης η οποία λήγει στις 03/08/2021.

(β)       Σύμφωνα με τον περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Νόμο (ΚΕΦ.105) ο οποίος και διέπει τη διαδικασία:

«Υποβολή της αίτησης για την άσκηση του δικαιώματος οικογενειακής επανένωσης. 18ΛΑ.- (1) Η αίτηση υπoβάλλεται από το συντηρούντα και εξετάζεται, όταv τα μέλη της oικoγέvειας διαμένουν εκτός της Δημοκρατίας».

Παρόμοιες πρόνοιες υπάρχουν, όχι μόνο σε όλα τα άρθρα τα οποία αφορούν στην οικογενειακή επανένωση, αλλά και στην ίδια την αίτηση με αρ. MFR1 που αναφέρει «α) τα μέλη της οικογένειας που περιλαμβάνονται στην αίτηση θα πρέπει να βρίσκονται εκτός Κύπρου».

Πανομοιότυπη πρόνοια εντοπίζεται και στην Ευρωπαϊκή Οδηγία που διέπει το ζήτημα και αναφέρει «Μόλις η αίτηση οικογενειακής επανένωσης γίνει δεκτή, το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος επιτρέπει την είσοδο του μέλους ή των μελών της οικογένειας».

Να τονίσουμε ότι με βάση το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο στο οποίο γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση του ΥΠΕΣ ελαφρά τη καρδία, η Κυπριακή Δημοκρατία ΟΦΕΙΛΕΙ να δημιουργήσει ένα σύστημα αποτελασματικών, διαφανών και δίκαιων κανόνων που να διέπουν την εξέταση αιτήσεων οικογενειακής επανένωσης, καθώς και την είσοδο και τη διαμονή των μελών της οικογένειας «προκειμένου να προσφέρουν το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας του δικαίου στους ενδιαφερομένους».

(γ)        Παρά τα ανωτέρω, όταν μετέβη δικηγόρος του γραφείου μας στο εν λόγω Τμήμα κατά το καθορισμένο ραντεβού αλλά και τις επόμενες μέρες όταν μάταια προσπαθούσαμε να κλείσουμε ραντεβού πριν λήξει η υφιστάμενη άδεια της οικογένειας, συναντήσαμε, όχι κλειστή πόρτα, ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΜΑΡΟΠΟΡΤΑ, ΥΨΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ και την πάγια τακτική που ακολουθείται από το συγκεκριμένο Τμήμα, δηλαδή τη σαθρή και βραχυκυκλωμένη, επιπόλαια και χωρίς ενδιαφέρον για τον αντίκτυπο στην κοινωνία και οικονομία του τόπου. Το βροντερό «όχι» στην καταχώρηση της αίτησης είχε ως πρόφαση ότι έπρεπε ΟΛΗ η οικογένεια να είναι στην Κύπρο για να δεχτούν την αίτηση (σημειώνεται ότι η οικογένεια βρισκόταν στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους και έχουν 3 παιδιά κάτω των 5 ετών). Όταν σε ερώτηση προς την υπεύθυνη του Τμήματος κα. Παναγιώτα Φωτίου «που προνοείται στο Νόμο ότι πρέπει να είναι στην Κύπρο;» η απάντηση ήταν «σας αντιστρέφω το ερώτημα: που προνοείται ότι δεν πρέπει»;

Έχουμε παραθέσει τις πρόνοιες του Νόμου και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας και προκαλούμε να μας απαντήσουν πού ακριβώς βρίσκεται αυτή η νομοθετημένη πρόνοια.

Και παρόλα αυτά, παρατηρούμε ότι με θράσος εκδίδεται επίσημο ανακοινωθέν ότι ζητούμε από το Τμήμα να παρανομήσει επειδή ο πελάτης μας είναι διεθνούς φήμης!

Τονίζουμε ότι ο πελάτης μας δεν ζήτησε, ούτε διαβατήριο, αλλά ούτε και προνομιακή μεταχείριση. Πρόθεση του ιδίου ήταν να μεταφέρει λόγω εγγύτητας της Κύπρου αλλά και των φιλικών του δεσμών με Κύπριους πολίτες, μέρος της βάσης των επιχειρήσεων του από την Ιταλία, τη Γαλλία και το Λίβανο.

Μάλιστα σήμερα, βρίσκονται στην Κύπρο και έχουν ενοικιαστεί 30 δωμάτια σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρνακας, όπου ο βοηθός του πελάτη μας παραδίδει μαθήματα σε κομμωτές οι οποίοι έχουν προσέλθει στην Κύπρο από το εξωτερικό για σκοπούς εκμάθησης. Πέραν τούτου, έχει ενοικιάσει και εκμισθώσει τεράστιες αποθήκες και μεγάλα υποστατικά για σκοπούς δημιουργίας σχολής κομμωτικής όπου η Κύπρος θα είχε την ευκαιρία να φιλοξενεί εκατοντάδες κομμωτές από όλο τον πλανήτη με μεγάλα έσοδα για την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και τη δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας.

Σε γυάλινα σπίτια ζουν αυτοί οι οποίοι καταχωρούσαν και αποδέχονταν συλλήβδην αιτήσεις πολιτογράφησης (4,000) εκ των οποίων το 50% ήταν παράνομες. Σε γυάλινα σπίτια ζουν αυτοί που με παχουλούς μισθούς κάθονται πίσω από τα γραφεία τους και όταν μετά από απαίτηση τους μετέβη η σύζυγος του πελάτη μας στην Κύπρο για να είναι παρούσα κατά την υποβολή της αίτησης, ούτε αυτό τους ικανοποίησε και όταν τους είπαμε τι άλλο χρειάζεστε, μας ανέφεραν ότι θα φύγουν με άδεια και θα επανέλθουν το Σεπτέβρη.

Οφείλουν επιτέλους να αντιληφθούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης ότι είναι civil servants, δηλαδή υπηρέτες του λαού και όχι εμείς οι λοιποί υπηρέτες αυτών.

Λυπούμαστε για το ήθος της ανακοίνωσης του ΥΠΕΣ και ας αναλογιστεί ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος ποιός ζει σε γυάλινο σπίτι. Όταν θα έπρεπε μετά το σκάνδαλο των διαβατηρίων, να υπάρχουν σωρηδών παραιτήσεις και ακόμα και συλλήψεις στο ΥΠΕΣ. Ατυχής και προσβλητική η απόδοση στο γραφείο μας του χαρακτηρισμού ‘γυάλινο σπίτι’ γιατί τα δικηγορικά μας γραφεία δημιουργήθηκαν μετά τη προσφυγιά και με μόχθο και ιδρώτα το γραφείο μας βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, χωρίς να του έχει χαριστεί κανένας.

Όσον αφορά τον πελάτη μας, να μην αγχώνονται γιατί ο ίδιος μας έχει αναφέρει ότι κανένα πρόβλημα υπάρχει και αν αυτό τελικά είναι η επιθυμία της κας. Παναγιώτας Φωτίου, οι συμφωνίες για ενοικίαση των κτηρίων για σκοπούς δημιουργίας σχολής εκπαίδευσης κομμωτών θα τερματιστούν ενόψει της αντιμετώπισης του από το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης στην παρουσία των κύπριων πολιτών που εργοδοτούνται προς τούτο και μάλιστα θα κινηματογραφηθούν και θα αποσταλούν στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης ούτως ώστε η κα. Παναγιώτα Φωτίου και οι λοιποί του τμήματός της, να συνεισφέρουν οικονομικά και να βοηθήσουν τους Κύπριους πολίτες που θα μείνουν άνεργοι.

Λυπούμαστε πολύ γιατί αναγκαστήκαμε να ρίξουμε το επίπεδο της επιστολής μας, παραταύτα είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στο ίδιο επίπεδο που εκδόθηκε το ανακοινωθέν».

Καταγγέλλει πιέσεις για να κάνει τα «στραβά μάτια» για άδεια παραμονής το ΥΠΕΣ – Πως απαντά δικηγορικό γραφείο

Πυρά εναντίον Δικηγορικού Γραφείου εξαπέλυσε το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφορικά με υπόθεση αίτησης για άδειες παραμονής, η οποία έγινε παράτυπα. Κάνει λόγο την ίδια στιγμή για πιέσεις σημειώνοντας πως «Καλούν τον Υπουργό Εσωτερικών να παρανομήσει επειδή ο πελάτης τους είναι… διεθνούς φήμης».

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ΥΠΕΣ

«Πράγματι, μόνο σκηνικό απείρου κάλλους μπορεί να χαρακτηριστεί η προτροπή κάποιων παρόχων που θέλουν να εξασφαλίζουν άδειες παραμονής… εκ του μακρόθεν και χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια του νόμου, όπως στην προκειμένη περίπτωση που γλαφυρά καταγράφεται μέσα από το χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «To Thema Online».

Στην προκειμένη περίπτωση, και πιο συγκεκριμένα στις αρχές Ιουλίου 2021, εκπρόσωπος του δικηγορικού γραφείου του κ. Αντώνη Δημητρίου προσήλθε στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού Μετανάστευσης (ΤΑΜΠ) για υποβολή αίτησης ανανέωσης της άδειας παραμονής μελών οικογένειας αλλοδαπού. Ενημερώθηκε πως η αίτηση δεν μπορούσε να υποβληθεί, επειδή τα μέλη της οικογένειας δεν βρίσκονταν στη Δημοκρατία, όπως ρητά ορίζει η Νομοθεσία.

Χθες Τρίτη 28 Ιουλίου, κατόπιν επίμονων παρεμβάσεων του ιδίου δικηγόρου, ο οποίος επανήλθε με το ίδιο αίτημα, διαπιστώθηκε εκ νέου ότι τόσο ο αιτητής όσο και τα ανήλικα τέκνα του εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός Κύπρου, ενώ στη χώρα μας φαίνεται να βρίσκεται μόνο η σύζυγος του αλλοδαπού.

Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τους λειτουργούς, ότι τόσο η εθνική νομοθεσία όσο και η Ευρωπαϊκή οδηγία, προνοούν ότι, ο αιτών, αλλά και τα εξαρτώμενα μέλη οφείλουν να είναι παρόντα στη Δημοκρατία όταν επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για ανανέωση υφιστάμενης άδειας διαμονής, ώστε μεταξύ άλλων να είναι εφικτή και η ικανοποίηση της πρόνοιας για λήψη βιομετρικών στοιχείων, προφανώς δεν πείστηκαν.

Αντί να σεβαστούν, ως όφειλαν, τις πρόνοιες της νομοθεσίας και να συμβουλεύσουν ανάλογα τους πελάτες τους να συμμορφωθούν, προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους λειτουργούς απειλώντας με δημοσιοποίηση του ζητήματος εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους, ζητώντας ουσιαστικά από τους λειτουργούς του ΤΑΜΠ να παρανομήσουν, ώστε να ικανοποιηθεί ο επιφανής πελάτης τους.

Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι! Όσοι ζουν σε γυάλινα σπίτια δεν πρέπει να ρίχνουν πέτρες. Ούτε ο Υπουργός Εσωτερικών, ούτε λειτουργοί του Υπουργείου δεν πρόκειται να υποκύψουν στις προσπάθειες εκφοβισμού, όσων θεωρούν εαυτόν υπεράνω του νόμου, όση λάσπη και εάν εκτοξεύσουν μέσω των μέσων ενημέρωσης που διαθέτουν.

Μπορεί να ξενίζει, αλλά σ’ αυτό τον τόπο υπάρχουν ακόμη πρόσωπα που υπηρετούν το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον και δεν υποκύπτουν σε απειλές και εκφοβισμούς όσο…..διεθνούς φήμης και αν είναι οι πελάτες κάποιων.»

Στην αντεπίθεση το δικηγορικό γραφείο

Το Δικηγορικό Γραφείο πέρασε στην αντεπίθεση και εξέδωσε ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων το γραφείο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΕΠΕ απορρίπτει τις αναφορές του ΥΠΕΣ και παραθέτει τα γεγονότα.

Αυτούσια η απάντηση:

Όσον αφορά στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), ημ. 29/07/2021 με τίτλο «Καλούν τον Υπουργό Εσωτερικών να παρανομήσει επειδή ο πελάτης τους είναι… διεθνούς φήμης», η δικηγορική μας εταιρεία επιθυμεί να απαντήσει ως ακολούθως:

Κύριοι ή κυρίες που σοφιστίκατε και συνετάξατε την ανακοίνωση εκ μέρους του ΥΠΕΣ, το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΥΠΕΣ δεν περιποιεί τιμή σε μια κρατική υπηρεσία που εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία και δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με το ίδιο ύφος και στο επίπεδο το οποίο εσείς ισοπεδώσατε.

Σε γυάλινα σπίτια δυστυχώς, φαίνεται ότι ζουν οι καλοβολεμένοι του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, οι οποίοι ούτε στον κόπο να απαντήσουν τα τηλέφωνα στους πολίτες αυτής της χώρας δεν μπαίνουν (και προκαλούμε τον οποιοδήποτε να δοκιμάσει να επικοινωνήσει με τους αριθμούς που βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Τμήματος 100 φορές να δούμε αν θα καταφέρουν να επικοινωνήσουν με κάποιον).

Και για να μην αφήνονται λάθος εντυπώσεις για τα πραγματικά γεγονότα και διαδραματισθέντα, εξηγούμε πως ακριβώς έγιναν τα πράγματα:

(α)       Τα δικηγορικά μας γραφεία προ ενάμιση μήνα, δια μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος Μετανάστευσης, έκλεισαν ραντεβού με σκοπό την καταχώρηση αίτησης ανανέωσης της υφιστάμενης άδειας παραμονής της οικογένειας του πελάτη μας στα πλαίσια της διαδικασίας οικογενειακής επανένωσης η οποία λήγει στις 03/08/2021.

(β)       Σύμφωνα με τον περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Νόμο (ΚΕΦ.105) ο οποίος και διέπει τη διαδικασία:

«Υποβολή της αίτησης για την άσκηση του δικαιώματος οικογενειακής επανένωσης. 18ΛΑ.- (1) Η αίτηση υπoβάλλεται από το συντηρούντα και εξετάζεται, όταv τα μέλη της oικoγέvειας διαμένουν εκτός της Δημοκρατίας».

Παρόμοιες πρόνοιες υπάρχουν, όχι μόνο σε όλα τα άρθρα τα οποία αφορούν στην οικογενειακή επανένωση, αλλά και στην ίδια την αίτηση με αρ. MFR1 που αναφέρει «α) τα μέλη της οικογένειας που περιλαμβάνονται στην αίτηση θα πρέπει να βρίσκονται εκτός Κύπρου».

Πανομοιότυπη πρόνοια εντοπίζεται και στην Ευρωπαϊκή Οδηγία που διέπει το ζήτημα και αναφέρει «Μόλις η αίτηση οικογενειακής επανένωσης γίνει δεκτή, το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος επιτρέπει την είσοδο του μέλους ή των μελών της οικογένειας».

Να τονίσουμε ότι με βάση το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο στο οποίο γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση του ΥΠΕΣ ελαφρά τη καρδία, η Κυπριακή Δημοκρατία ΟΦΕΙΛΕΙ να δημιουργήσει ένα σύστημα αποτελασματικών, διαφανών και δίκαιων κανόνων που να διέπουν την εξέταση αιτήσεων οικογενειακής επανένωσης, καθώς και την είσοδο και τη διαμονή των μελών της οικογένειας «προκειμένου να προσφέρουν το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας του δικαίου στους ενδιαφερομένους».

(γ)        Παρά τα ανωτέρω, όταν μετέβη δικηγόρος του γραφείου μας στο εν λόγω Τμήμα κατά το καθορισμένο ραντεβού αλλά και τις επόμενες μέρες όταν μάταια προσπαθούσαμε να κλείσουμε ραντεβού πριν λήξει η υφιστάμενη άδεια της οικογένειας, συναντήσαμε, όχι κλειστή πόρτα, ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΜΑΡΟΠΟΡΤΑ, ΥΨΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ και την πάγια τακτική που ακολουθείται από το συγκεκριμένο Τμήμα, δηλαδή τη σαθρή και βραχυκυκλωμένη, επιπόλαια και χωρίς ενδιαφέρον για τον αντίκτυπο στην κοινωνία και οικονομία του τόπου. Το βροντερό «όχι» στην καταχώρηση της αίτησης είχε ως πρόφαση ότι έπρεπε ΟΛΗ η οικογένεια να είναι στην Κύπρο για να δεχτούν την αίτηση (σημειώνεται ότι η οικογένεια βρισκόταν στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους και έχουν 3 παιδιά κάτω των 5 ετών). Όταν σε ερώτηση προς την υπεύθυνη του Τμήματος κα. Παναγιώτα Φωτίου «που προνοείται στο Νόμο ότι πρέπει να είναι στην Κύπρο;» η απάντηση ήταν «σας αντιστρέφω το ερώτημα: που προνοείται ότι δεν πρέπει»;

Έχουμε παραθέσει τις πρόνοιες του Νόμου και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας και προκαλούμε να μας απαντήσουν πού ακριβώς βρίσκεται αυτή η νομοθετημένη πρόνοια.

Και παρόλα αυτά, παρατηρούμε ότι με θράσος εκδίδεται επίσημο ανακοινωθέν ότι ζητούμε από το Τμήμα να παρανομήσει επειδή ο πελάτης μας είναι διεθνούς φήμης!

Τονίζουμε ότι ο πελάτης μας δεν ζήτησε, ούτε διαβατήριο, αλλά ούτε και προνομιακή μεταχείριση. Πρόθεση του ιδίου ήταν να μεταφέρει λόγω εγγύτητας της Κύπρου αλλά και των φιλικών του δεσμών με Κύπριους πολίτες, μέρος της βάσης των επιχειρήσεων του από την Ιταλία, τη Γαλλία και το Λίβανο.

Μάλιστα σήμερα, βρίσκονται στην Κύπρο και έχουν ενοικιαστεί 30 δωμάτια σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρνακας, όπου ο βοηθός του πελάτη μας παραδίδει μαθήματα σε κομμωτές οι οποίοι έχουν προσέλθει στην Κύπρο από το εξωτερικό για σκοπούς εκμάθησης. Πέραν τούτου, έχει ενοικιάσει και εκμισθώσει τεράστιες αποθήκες και μεγάλα υποστατικά για σκοπούς δημιουργίας σχολής κομμωτικής όπου η Κύπρος θα είχε την ευκαιρία να φιλοξενεί εκατοντάδες κομμωτές από όλο τον πλανήτη με μεγάλα έσοδα για την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και τη δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας.

Σε γυάλινα σπίτια ζουν αυτοί οι οποίοι καταχωρούσαν και αποδέχονταν συλλήβδην αιτήσεις πολιτογράφησης (4,000) εκ των οποίων το 50% ήταν παράνομες. Σε γυάλινα σπίτια ζουν αυτοί που με παχουλούς μισθούς κάθονται πίσω από τα γραφεία τους και όταν μετά από απαίτηση τους μετέβη η σύζυγος του πελάτη μας στην Κύπρο για να είναι παρούσα κατά την υποβολή της αίτησης, ούτε αυτό τους ικανοποίησε και όταν τους είπαμε τι άλλο χρειάζεστε, μας ανέφεραν ότι θα φύγουν με άδεια και θα επανέλθουν το Σεπτέβρη.

Οφείλουν επιτέλους να αντιληφθούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης ότι είναι civil servants, δηλαδή υπηρέτες του λαού και όχι εμείς οι λοιποί υπηρέτες αυτών.

Λυπούμαστε για το ήθος της ανακοίνωσης του ΥΠΕΣ και ας αναλογιστεί ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος ποιός ζει σε γυάλινο σπίτι. Όταν θα έπρεπε μετά το σκάνδαλο των διαβατηρίων, να υπάρχουν σωρηδών παραιτήσεις και ακόμα και συλλήψεις στο ΥΠΕΣ. Ατυχής και προσβλητική η απόδοση στο γραφείο μας του χαρακτηρισμού ‘γυάλινο σπίτι’ γιατί τα δικηγορικά μας γραφεία δημιουργήθηκαν μετά τη προσφυγιά και με μόχθο και ιδρώτα το γραφείο μας βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, χωρίς να του έχει χαριστεί κανένας.

Όσον αφορά τον πελάτη μας, να μην αγχώνονται γιατί ο ίδιος μας έχει αναφέρει ότι κανένα πρόβλημα υπάρχει και αν αυτό τελικά είναι η επιθυμία της κας. Παναγιώτας Φωτίου, οι συμφωνίες για ενοικίαση των κτηρίων για σκοπούς δημιουργίας σχολής εκπαίδευσης κομμωτών θα τερματιστούν ενόψει της αντιμετώπισης του από το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης στην παρουσία των κύπριων πολιτών που εργοδοτούνται προς τούτο και μάλιστα θα κινηματογραφηθούν και θα αποσταλούν στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης ούτως ώστε η κα. Παναγιώτα Φωτίου και οι λοιποί του τμήματός της, να συνεισφέρουν οικονομικά και να βοηθήσουν τους Κύπριους πολίτες που θα μείνουν άνεργοι.

Λυπούμαστε πολύ γιατί αναγκαστήκαμε να ρίξουμε το επίπεδο της επιστολής μας, παραταύτα είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στο ίδιο επίπεδο που εκδόθηκε το ανακοινωθέν».

Έφυγε από τη ζωή ο παππούς των δρομέων… «Έφυγε με την προσμονή για τον επόμενο αγώνα»

Άργησε να ασχοληθεί με το άθλημα αλλά όταν το έκανε… «σάρωσε» την Ευρώπη #cyprustimes
gallery

«Πως θα ήσουν άραγε σήμερα αγγελάκι μου…;» Το συγκινητικό μήνυμα του Λουκά Φουρλά για το κοριτσάκι του

«Μοναδική παρηγοριά ότι στο όνομα σου, κάποια άλλα παιδάκια, κάποιοι άλλοι Μικροί Ήρωες και οι γονείς τους, σήμερα δεν παλεύουν μόνοι»

ΒΙΝΤΕΟ: Η εξομολόγηση της Ευδοκίας στο Big Brother για την κακοποίηση από πρώην σύντροφό της

Συγκλόνισε η παίκτρια του Big Brother στην Γραμμή Ζωής της - «Λύγισε» η Ναταλί Κάκκαβα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Την «αθωώνει» από τη φυλακή ο σύντροφός της

Ισχυρίζεται ότι τον απειλούσαν για να μεταφέρει τα ναρκωτικά που δεν ήταν δικά του, ζητά συγγνώμη από τη φίλη του

MC MEDIA NETWORK

Σκέψη Τσόρνιγκερ

Δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα ο Τσόρνιγκερ στον αγώνα με την ΑΕΛ. Η ομάδα του τα πήγε πολύ καλά στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ και...

Sarah Jessica Parker: Ραγίζει καρδιές το μήνυμά της για το θάνατο του Willie Garson

Συντετριμμένη από τον θάνατό του Ο θάνατος του Willie Garson, ο οποίος ήταν ευρέως γνωστός ως Stanford Blatch από το Sex and the City, ήταν...

Έλενα Θεοδώρου: Το «Έλα Να Δεις», η δύσκολη στιγμή της γέννησης της κόρης της και πότε παντρεύεται (Αποκλειστικό)

«Έλα Να Δεις» την Έλενα Θεοδώρου στην πιο αποκαλυπτική της συνέντευξη αποκλειστικά στη ShowBiz Το χαμογελαστό κορίτσι της μεσημεριανής ζώνης του OMEGA, μιλά στον δημοσιογράφο...

MC MEDIA NETWORK

Σκέψη Τσόρνιγκερ

Δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα ο Τσόρνιγκερ στον αγώνα με την ΑΕΛ. Η ομάδα του τα πήγε πολύ καλά στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ και...

Sarah Jessica Parker: Ραγίζει καρδιές το μήνυμά της για το θάνατο του Willie Garson

Συντετριμμένη από τον θάνατό του Ο θάνατος του Willie Garson, ο οποίος ήταν ευρέως γνωστός ως Stanford Blatch από το Sex and the City, ήταν...

Έλενα Θεοδώρου: Το «Έλα Να Δεις», η δύσκολη στιγμή της γέννησης της κόρης της και πότε παντρεύεται (Αποκλειστικό)

«Έλα Να Δεις» την Έλενα Θεοδώρου στην πιο αποκαλυπτική της συνέντευξη αποκλειστικά στη ShowBiz Το χαμογελαστό κορίτσι της μεσημεριανής ζώνης του OMEGA, μιλά στον δημοσιογράφο...

Lifestyle

Lifestyle

Σκέψη Τσόρνιγκερ

Δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα ο Τσόρνιγκερ στον αγώνα με την ΑΕΛ. Η ομάδα του τα πήγε πολύ καλά στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ και...

Καταλά: «Θα είναι μεγάλο λάθος, αν νομίζουμε ότι…»

Δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό την Δευτέρα, παραχώρησε ο τεχνικός της ΑΕΚ Νταβίντ Καταλά. Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Είναι μια ωραία πρόκληση. Θέλουμε να...

Εκτός Παρί λόγω Μέσι ο Ντοναρούμα;

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα ήταν από τις μεγάλες καλοκαιρινές μεταγραφές της Παρί, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ δεν έχει βρει την θέση του στην αρχική ενδεκάδα,...

Advertorials