MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καταδίκες εταιρειών για παραβάσεις της νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία στην εργασία 

Advertisement

Sponsored by exness

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε το 2018 καταδικαστικές αποφάσεις για εργοδότες ως αποτέλεσμα ποινικών διώξεων που προώθησε το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι οποίες αφορούσαν θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

Advertisement

Σε ανακοίνωση που στάληκε στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι στην εταιρεία «Α. Μ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΛΤΔ.», που δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών, επιβλήθηκε πρόστιμο €6.000, για παραβάσεις που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό εργοδοτούμενού της και έθεσαν σε κίνδυνο άλλους εργοδοτούμενούς της και άλλα πρόσωπα.

Μεταξύ άλλων η εταιρεία καταδικάστηκε για παράλειψη λήψης μέτρων συλλογικής προστασίας κατά την εκτέλεση εργασιών σε επικλινή στέγη, με αποτέλεσμα εργοδοτούμενός της, να πέσει από ύψος 4.30 μέτρων περίπου και να τραυματιστεί σοβαρά.

Επίσης επιβλήθηκε στην εταιρεία «SACOCO Constructions Ltd.», που δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών, πρόστιμο €3.000, για παραβάσεις των περί Ασφάλειας και Υγείας Κανονισμών.

Στην εταιρεία «CHARCON CONSTRUCTION Ltd.», που επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών, επιβλήθηκε πρόστιμο €2.500 και στην εταιρεία  “G.C.A. Elegant Homes Limited”, πρόστιμο €2.750, για παραβάσεις των περί Ασφάλειας και Υγείας Κανονισμών που έθεσαν σε κίνδυνο εργοδοτούμενούς  και άλλα πρόσωπα.

Το Δικαστήριο επέβαλε εξάλλου στην εταιρεία «PEST Protection Services (Cyprus Holdings) Ltd.», που δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών προστασίας υποστατικών από παράσιτα και τρωκτικά πρόστιμο €1.000, για παράλειψη εφαρμογής κατάλληλου και επαρκούς συστήματος εντοπισμού και αξιολόγησης των κινδύνων που αντιμετώπιζε εργοδοτούμενος της κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, κατά  παράβαση των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμων, με αποτέλεσμα την πτώση του από τη μερική κατάρρευση δαπέδου ψευδοροφής στο πιο κάτω δάπεδο και τον τραυματισμό του.

Στην εταιρεία «TELI ENTERPRISES LIMITED», που δραστηριοποιείται στον τομέα αποσυναρμολόγησης και ανακύκλωσης ηλεκτρονικών συσκευών, επιβλήθηκε πρόστιμο €2.500 για παραβάσεις που προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλου εργοδοτούμενου προσώπου και έθεσαν σε κίνδυνο εργοδοτούμενους της και άλλα πρόσωπα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network