MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καταχρήσεις, αμοιβή προσωπικών γιατρών και φοροδιαφυγή μεταξύ εισηγήσεων στο πλάνο Χατζηπαντέλα

Advertisement

Sponsored by exness

Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι «το ΓεΣΥ είναι μονόδρομος πως η αρχιτεκτονική του δεν αλλάζει» ο Υπουργός Υγείας – Προς εφαρμογή εισηγήσεις για επίλυση προβλημάτων με τις καταχρήσεις στο επίκεντρο – Ζητήματα και εισηγήσεις που συζητήθηκαν και προχωρούν – Παραίτηση από το ΔΣ του ΟΑΥ δύο μελών του ΚΕΒΕ

Ενώπιον του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας έθεσε το πλάνο και τις εισηγήσεις του Υπουργείου Υγείας για το Γενικό Σύστημα Υγείας ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας, με τα προβλήματα που είδαν το φως το προηγούμενο διάστημα να τίθενται στο επίκεντρο.

Advertisement

Οι εισηγήσεις που κατατέθηκαν φαίνεται να καλύπτουν ένα εύρος ζητημάτων για τα οποία υπήρξε και δημόσιος προβληματισμός, ενώ οι καταχρήσεις είναι φυσικά ένα θέμα που βρίσκεται ψηλά στη λίστα.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνεδρίας του ΟΑΥ, ο Υπουργός Υγείας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ΓεΣΥ αποτελεί μονόδρομο και η αρχιτεκτονική του δεν αλλάζει.

«Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε, και ειδικά τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Θωμά Αντωνίου. Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση, όπου δόθηκε ενημέρωση σχετικά με τις σκέψεις του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά στο ΓεΣΥ. Τους ανάφερα ξεκάθαρα ότι το ΓεΣΥ είναι μονόδρομος. Δεν αλλάζει η αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ. Τους ανάφερα ότι το Υπουργείο Υγείας κατανοεί και τους ευχαριστούμε που έχουν φέρει το Γενικό Σύστημα Υγείας σε αυτό το σημείο ώστε να το απολαμβάνει όλος ο κόσμος αυτό το αγαθό που ζητούσε εδώ και αρκετά χρόνια. Την ίδια στιγμή όμως, αυτό το μικρό παιδί που είναι σχεδόν δύο χρόνων έχει διάφορα προβλήματα, τα οποία πρέπει να διορθώσουμε άμεσα» ανέφερε. 

Στο επίκεντρο οι καταχρήσεις

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κύριος Χατζηπαντέλα, έγιναν συζητήσεις για πως να διορθωθούν αυτά τα προβλήματα εδώ και τρεις με τέσσερις μήνες. «Όπως ανάφερα και πριν, θα τις ανακοινώναμε την προηγούμενη εβδομάδα, δυστυχώς όμως νόσησα με κορωνοϊό. Σήμερα αυτές τις εισηγήσεις και αυτές τις αποφάσεις που θα βελτιώσουν τις καταχρήσεις τις συζητήσαμε ενώπιον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που αυτά τα μέλη έχουν την ευθύνη να εφαρμοστούν αυτές οι εισηγήσεις. Απ’ ότι έχω ακούσει από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τις εισηγήσεις αυτές τις είδαν με θετικό φακό και θεωρώ ότι θα τις εφαρμόσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το σύστημα μας, και με αυτό εννοώ πως αν έχουμε βελτιώσεις θα έχουμε εξοικονομήσεις και θα έχουμε περισσότερα λεφτά για περισσότερες θεραπείες, για περισσότερα φάρμακα, για το καλό των ασθενών μας».

Οι εισηγήσεις

Οι εισηγήσεις αφορούν σε όλα τα προβλήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Μια εισήγηση αφορά πως να λυθεί το θέμα με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, άρα θα λυθεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχουμε. Η δεύτερη εισήγηση αφορά στο πως θα λυθεί το πρόβλημα με κάποιους ιατρούς και νοσηλευτήρια που φοροδιαφεύγουν. Άλλες εισηγήσεις αφορούν στο πως θα βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας και αμοιβής των προσωπικών ιατρών, που είναι ένα θέμα που το συζητήσαμε αρκετές φορές με τη διευθυντική ομάδα του ΟΑΥ. Το συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε αρκετές φορές, και καταλήξαμε σε συγκεκριμένο τρόπο που θα υλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Θέλω επίσης να αναφέρω ότι βάσει αυτών των βελτιώσεων, θα βελτιωθούν και οι υπηρεσίες που λαμβάνουν οι ασθενείς, γιατί βάσει αυτών των εισηγήσεων θα τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα όπου θα ξεκινήσουν λειτουργία τα εφημερεύοντα ιατρεία, και για τους ασθενείς, και για παιδίατρους.

«Άρα δεν μιλάμε μόνο για εξοικονομήσεις, μιλούμε και για βελτίωση του Γενικού Συστήματος Υγείας, και με αυτό θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι το ΓεΣΥ δεν καταρρέει αλλά είναι ενισχυμένο και θα προσφέρουμε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους Κύπριους πολίτες και στους Κύπριους ασθενείς» κατέληξε ο Υπουργός.

Παραιτήθηκαν από το ΔΣ ΟΑΥ εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ

Στο μεταξύ παραιτήθηκαν χθες οι δύο εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Σύμφωνα με δημόσιες τοποθετήσεις του Προέδρου του ΚΕΒΕ Χριστόδουλου Αγκατστινιώτη, το ΚΕΒΕ δεν εμπιστεύεται τους διευθυντές του ΟΑΥ. Και διαμήνυσε ότι οι εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ θα επιστρέψουν στο Διοικητικό Συμβούλιο μόνο εάν αποχωρήσουν από τις θέσεις τους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network