MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καρκινοπαθής περίμενε 4 μήνες για να πάρει καινοτόμα φάρμακα. Ταλαιπωρία ασθενών

Advertisement

Sponsored by exness

Φωνές και παράπονα ασθενών για καινοτόμα φάρμακα – Ψάχνουν λύσεις οι αρμόδιοι – Ταλαιπωρούνται οι χρόνιοι ασθενείς

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται ασθενείς που χρειάζονται καινοτόμα φάρμακα αλλά δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά, καθώς δεν είναι ενταγμένα στο ΓεΣΥ.

Advertisement

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times αρκετές είναι οι καταγγελίες ασθενών που διαμαρτύρονται για αργοπορία στην εξεύρεση καινοτόμων φαρμάκων.

Μεταξύ των καταγγελιών όπως έγκυρα πληροφορούμαστε υπήρξε και περίπτωση καρκινοπαθούς, ο οποίος χρειάστηκε να περάσουν 4 μήνες για να λάβει το ενδεδειγμένο καινοτόμο φάρμακο, λόγω καθυστέρησης στις διαδικασίες.

Πάντως, οι οργανωμένοι ασθενείς εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα διαμαρτύρονται για την χρονοβόρα διαδικασία καθώς και την ανάγκη για επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλοι χρόνιοι ασθενείς περιμένουν τα φάρμακά τους 2 και 3 μήνες ενώ αυτά τα χρειάζονται αμέσως για τις θεραπείες τους, οι οποίες δεν μπορούν να περιμένουν.

Το ίδιο πρόβλημα με καθυστερήσεις σε φάρμακα υπάρχει και στα μη συνταγογραφούμενα, καθώς και σε φάρμακα «νέας γενιάς» που επίσης δεν εντάχθηκαν στο ΓΕΣΥ.

Τα προβλήματα με τα φάρμακα και τα θέματα που υπάρχουν με τις καθυστερήσεις και τις λίστες αναμονής στα Δημόσια Νοσηλευτήρια μετέφεραν προ ημερών οι οργανωμένοι ασθενείς στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν το συντομότερο λύσεις.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network