MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κανονικά τα δρομολόγια της εταιρείας «Ζήνων» στη Λάρνακα

Advertisement

Sponsored by exness

Καταρχήν συμφωνία μεταξύ οδηγών-συνεργατών της εταιρεία «Ζήνων» στη Λάρνακα, με το Υπουργείο Μεταφορών – Κανονικά θα παραλάβουν τους μαθητές το μεσημέρι τα λεωφορεία της εταιρείας «Ζήνων» στη Λάρνακα

Advertisement

Σε καταρχήν συμφωνία επιτεύχθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν λεωφορειούχοι που συνεργάζονται με την εταιρεία «Ζήνων» στη Λάρνακα, με το Υπουργείο Μεταφορών.

Αποτέλεσμα αυτού, τα λεωφορεία να πραγματοποιήσουν κανονικά τα δρομολόγια και ως εκ τούτου θα παραλάβουν κανονικά τους μαθητές από τα σχολεία στη Λάρνακα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω οδηγοί, που είναι συνεργάτες της εταιρείας, κατήλθαν σε απεργία γιατί, σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Ζήνων» Λουκάς Λουκά, δεν έχουν πληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο και ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους. Η εταιρεία αδυνατούσε να πληρώσει διότι, όπως είπε, το δεν έδωσε τα απαραίτητα ποσά για να πληρωθούν οι συνεργάτες.

Στο μεταξύ, οι οργανωμένοι γονείς δήλωσαν την αγανάκτιση τους καθώς, όπως ανέφερε η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης σε ανακοίνωση της, οι μαθητές της Επαρχίας Λάρνακας, οι μαθητές κυρίως της επαρχίας Λάρνακας θυματοποιούνται από τη διαμάχη εταιρειών και Υπουργείου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Ζήνων» Λάρνακας, Λουκάς Λουκά το πρωί πραγματοποιήθηκε μια φιλική, όπως είπε, συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, εκπροσώπων της «Ζήνων» και της εταιρείας η οποία διαθέτει τα περισσότερα λεωφορεία που πραγματοποιούν μαθητικά δρομολόγια. Εμείς επιμένουμε να μας δώσουν τον τελικό αριθμό του Κόστους Ανά Χιλιόμετρο (ΚΑΧ) τον οποίο αναμένουμε εδώ και ενάμιση περίπου μήνα».

Πρόσθεσε ότι «εμείς δεν δεσμευόμαστε για τίποτε μέχρις ότου πάρουμε το ΚΑΧ και να το μελετήσουμε ώστε να γνωρίζουμε πόσα χρήματα θα λαμβάνουμε μέχρι το τέλος της Σύμβασης. Εάν ο τελικός αριθμός που μας δοθεί είναι ικανοποιητικός τότε θα προχωρήσουμε, σε διαφορετική όμως περίπτωση τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα».

Ο κ. Λουκά ανέφερε ακόμα ότι «τα κόστη των λεωφορείων της εταιρείας «Ζήνων» έχουν αυξηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο που άνοιξαν τα σχολεία και άρχισαν τα μαθητικά δρομολόγια”, ενώ τα χρήματα που λαμβάνει η εταιρεία είναι κατά 25% μειωμένα από αυτά που έπρεπε να λαμβάνει. “Το Υπουργείο Μεταφορών από τον περασμένο Σεπτέμβριο υποσχόταν ότι θα μελετούσε το θέμα του ΚΑΧ, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα», είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Προέδρος του Δ.Σ.  της «Ζήνων» είπε ότι «ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών ζήτησε από την εταιρεία που διαθέτει τα περισσότερα λεωφορεία που πραγματοποιούν μαθητικά δρομολόγια, όπως οι οδηγοί συνεχίσουν την εργασία τους μέχρις ότου δοθεί ο τελικός αριθμός  ΚΑΧ. Η εταιρεία συγκατατέθηκε και έτσι το μεσημέρι τα λεωφορεία θα παραλάβουν τους μαθητές από τα διάφορα σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές όπου φοιτούν» για να τους μεταφέρουν στα σπίτια τους σε διάφορες περιοχές της Λάρνακας και σε Κοινότητες της επαρχίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network