MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κανονικά η διαδικασία εμβολιασμών… «1 μόνο περιστατικό με παρενέργειες από εμβόλιο στην Κύπρο»

Advertisement

Sponsored by exness

Αγώνας δρόμου για θωράκιση του πληθυσμού μέσω των εμβολιασμών – 8 μονάδες σε καθημερινή «μάχη» – Κανονικά το πρόγραμμα λέει η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών στη Cyprus Times – Μία περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης μετά από εμβολιασμό στη Κύπρο μέχρι στιγμής

Έχοντας πλέον στην «φαρέτρα» της η Κύπρος τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού συνεχίζει εντατικά τους εμβολιασμούς, σε μία προσπάθεια αναχαίτησης της πανδημίας και θωράκισης του πληθυσμού.

Advertisement

Κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί βάση του σχεδιασμού, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της στη Cyprus Times, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Όλγα Καλακούτα.

«Οι εμβολιασμοί γίνονται χωρίς κανένα πρόβλημα. Ξεκίνησαν από σήμερα και σε επαγγελματίες υγείας, δηλαδή σε προσωπικούς γιατρούς».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έφθασαν στην Κύπρο και τα πρώτα 1200 εμβόλια της Moderna, ενώ αναμένεται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2021, η Κύπρος θα παραλάβει συνολικά 16.500 εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρείας.

«Είναι η τέταρτη ημέρα που θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα, συνολικά είναι 8 που πραγματοποιούν εμβολιασμούς – για τις πρώτες δόσεις στην κατηγορία ανθρώπων άνω των 80 χρονών, ενώ από την ερχόμενη Κυριακή αρχίζουν και οι εμβολιασμοί της 2ης δόσης σε οίκους ευγηρίας» είπε η Δρ.Καλακούτα.

Την ερχόμενη βδομάδα όπως πρόσθεσε, θα πραγματοποιηθούν και οι δεύτερες δόσεις εμβολίων σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ενώ μέχρι το τέλος της ίδια βδομάδας ολοκληρώνονται και οι εμβολιασμοί στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ».

Μία περίπτωση που διαπιστώθηκε παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό στη Κύπρο

Κληθείσα να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, για οποιεσδήποτε παρενέργειες από τους μέχρι στιγμής εμβολιασμούς, διευκρίνισέ ότι η ίδια γνωρίζει μόνο μία περίπτωση που υπήρξε μία αλλεργική αντίδραση ενός ατόμου, ωστόσο ήταν σε ήπια μορφή και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Ερωτηθείσα για τις παρτίδες που αναμένει η Κύπρος υπογράμμισε ότι, κανονικά θα έρθουν την ερχόμενη Δευτέρα και τα 6 825 εμβόλια από την Pfizer, που λαμβάνονται κάθε βδομάδα.

 

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network