MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κανένα self-test στην Κύπρο δεν είπε «ψέματα» για θετικό περιστατικό

Advertisement

Sponsored by exness

Πόσο αξιόπιστη είναι η παρτίδα των self-test που διατέθηκε προς τους εμβολιασμένους πολίτες – Μεγαλύτερη στελέχωση στα «προβληματικά» σημεία rapid test  – Νέα παρτίδα 300 χιλιάδων συσκευασιών σήμερα στην Κύπρο

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Ούτε και ένα λανθασμένο θετικό αποτέλεσμα δεν εντοπίστηκε μέχρι στιγμής μέσω των self-test που διενεργούν στο σπίτι οι πολίτες, την ώρα που το Υπουργείο Υγείας αυξάνει τα σημεία δειγματοληψίας και στελεχώνει με επιπλέον προσωπικό αυτά που δέχονται τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Advertisement

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Cyprus Times,  η Έφορος Κλινικών Εργαστηρίων, Καρολίνα Στυλιανού, ανέφερε ότι «από όσα self-test μας αναφέρθηκαν σε εμάς είτε μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, είτε μέσω ιδιωτών, επιβεβαιωθήκαν θετικά και δεν είχαμε κάποιο που δεν επιβεβαιώθηκε».

Δηλαδή, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία περίπτωση κάποιος πολίτης να βγήκε θετικός σε self-test και στη συνέχεια να βγει αρνητικός σε μοριακό έλεγχο PCR.

Αναμένεται σήμερα νέα παρτίδα self-test

Σύμφωνα με την κυρία Στυλιανού, μέχρι στιγμής δόθηκαν self-test σε 300 χιλιάδες πολίτες, ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται η επόμενη παρτίδα (άλλες 300 χιλιάδες συσκευασίες) προκειμένου να προμηθευτούν οι υπόλοιποι πολίτες που δεν πρόλαβαν.

Η κυρία Στυλιανού εξήγησε επίσης πως ο λόγος που δεν παραγγέλθηκαν εξ αρχής self-test για όλους τους εμβολιασμένους πολίτες, ήταν γιατί ήθελαν να δουν την ανταπόκριση των πολιτών και στη συνέχεια να πράξουν αναλόγως.

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε και αντιλήφθηκε τη σημασία του ελέγχου, για να γνωρίζει αν είναι θετικός χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα», σημείωσε.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως «η ουσία είναι πως τα self-test δεν γίνονται με ελεγχόμενες συνθήκες, άρα πιθανόν κάποιοι να μην το κάνουν σωστά, να είναι θετικοί και να μην εντοπίζονται. Αυτό πρέπει να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, γι’ αυτό και δόθηκε σαν επιπλέον μέτρο ελέγχου».

Αύξηση στελέχωσης «προβληματικών» σημείων rapid test

Την ίδια ώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ταλαιπωρία και ο καθημερινός συνωστισμός που παρατηρείται στα σημεία διενέργειας rapid test το Υπουργείο Υγείας, προχωρεί από σήμερα στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας και στην αύξηση των σημείων δειγματοληψίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κ. Στυλιανού, αυξήθηκε και η στελέχωση -μετά από αξιολόγηση- σε συγκεκριμένα σημεία που παρατηρείται συχνά συνωστισμός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος, η κυρία Στυλιανού διευκρίνισε πως δεν είναι εύκολη η εξεύρεση νέων χώρων για διενέργεια rapid test, αφού αίθουσες που παραχωρούνταν παλαιότερα σε κοινότητες ή εκκλησίες για αυτόν τον σκοπό, πλέον χρησιμοποιούνται και δεν μπορούν να διατεθούν για τις ανάγκες του Υπουργείου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network