MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κανένα φαινόμενο ρατσισμού δεν θα γίνει ανεκτό στα σχολεία, είπε η Υπ. Παιδείας

Advertisement

Sponsored by exness

Όλα όσα είπε η Υπουργός Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά – Τι ανέφερε για τα κλιματιστικά και τις οικοδομικές εργασίες στα σχολεία

Με αισιοδοξία η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης.

Advertisement

Η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε το Λύκειο Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός ανέφερε ότι η κατάσταση την πρώτη μέρα κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική. «Δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα προβλήματα και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα παιδαγωγικής φύσης ζήτημα» τόνισε.

Σε ότι αφορά την επίσκεψη στο Λύκειο Αγίου Αντωνίου, είπε ότι πρόκειται για ένα πολυπολιτισμικό σχολείο. «Ένα σχολείο στο οποίο αποδεικνύεται ότι ο στόχος  για συμπεριληπτικό σχολείο, για δημοκρατικό σχολείο μπορεί να επιτευχθεί. Γι αυτό ήρθαμε να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε εκπαιδευτικούς και μαθητές».

Η κα. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι με χαρά διαπίστωσε ότι το σχολείο είναι στελεχωμένο πλήρως, τα βιβλία είναι στη θέση τους, το εκάιδευτικό υλικό είναι εκεί. «Για εμάς το σχολείο είναι για όλα τα παιδιά, τα δικαιώματα των παιδιών είναι προτεταιότητα ώστε να μπορούν όλοι να δημιουργήσουν. Φέτος στοχεύουμε να κάνουμε ένα βήμα προς το όραμά μας για το σύγχρονο σχολείο, ένα εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο μπορούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν δεξιότητες και ικανότητες» είπε.

Τόνισε πως στόχος είναι ταυτόχρονα να έχουμε ικανοποιημένους εκπαιδευτικούς και χαρούμενα παιδιά έτσι ώστε η δημιουργία να είναι προτεταιρότητα.

Όσο αφορά για τις εργασίες στις κτιριακές εγκαταστάσεις, η Υπουργός ανέφερε έχει δημοσιοποιηθεί από τον Ιούλιο το πρόγραμμα με τις εργασίες που πραγματοποιούνται στα σχολεία ούτως ώστε να γνωρίζουν όλοι που υπάρχουν έργα και πότε θα ολοκληρωθούν.

Για τα κλιματιστικά, η κα. Μιχαηλίδου ανέφερε οτι είναι ένα χρόνιο ζήτημα, είπαμε από την αρχή ότι κατανοούμε το πρόβλημα, ενώ τόνισε ότι άρχισε ήδη η εγκατάσταση από φέτος σε κάποια σχολεία.

Τέλος τόνισε ότι δεν θα γίνει ανεκτό κανένα ρατσιστικό επεισόδιο στα σχολεία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network