MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κανάρη: Έτοιμη για συνεργασία η Κύπρος για διασφάλιση υγείας παγκόσμια

Advertisement

Sponsored by exness

Έτοιμη για συνεργασία η Κύπρος για διασφάλιση υγείας παγκόσμια, λέει η Κανάρη – Όσα είπε κατά τη διάρκεια των εργασιών της 76ης Συνόδου του ΠΟΥ

Την ετοιμότητα της Κύπρου να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους εταίρους, με στόχο την διασφάλιση της υγείας και την ευημερίας των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο, εξέφρασε η Υπουργός Υγείας, Δρ. Πόπη Κανάρη από το βήμα της 76ης Συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Advertisement

Σε παρέμβασή της, κατά τη διάρκεια των εργασιών της 76ης Συνόδου του ΠΟΥ, η οποία πραγματοποιείται στη Γενεύη με θέμα «Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στα 75: Σώζοντας ζωές, οδηγώντας την υγεία για όλους» η Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις σημαντικές επιτυχίες του ΠΟΥ, όπως η εξάλειψη της ευλογιάς και οι πετυχημένοι εμβολιασμοί κατά της πολιομυελίτιδας.

Εξήρε, δε, τον συντονιστικό του ρόλο, για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, τα οποία απαιτούν συλλογική δράση, όπως η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην υγεία και η διασφάλιση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας σε παγκόσμια κλίμακα.

Συμφώνησε μάλιστα στην ανάγκη σύναψης μιας ευρύτερης συνθήκης όσον αφορά τις πανδημίες, προκειμένου η παγκόσμια κοινότητα να είναι σε θέση να διαχειριστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά μια νέα πανδημία.

Επίσης, ενημέρωσε για τις εθνικές δράσεις και προτεραιότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα της Υγείας.

Στο πλαίσιο της Συνόδου η Δρ. Κανάρη είχε διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας της Μάλτας, Dr. Chris Fearne και με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Κατά τη συνάντηση της με τον Υπουργό Υγείας της Μάλτας, συζητήθηκε το θέμα της ανάπτυξης διακρατικών σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα της Υγείας σε θέματα που αφορούν στη μικροβιακή ανθεκτικότητα και στη διασφάλιση της διαθεσιμότητας των φαρμάκων.

Συζητήθηκε, παράλληλα, η προοπτική της συνεργασίας σε θέματα που αφορούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα συστήματα υγείας των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus ήταν οι προτεραιότητες του Γραφείου του ΠΟΥ στην Κύπρο, αλλά και οι προκλήσεις στον τομέα της υγείας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας διαβεβαίωσε για τη συνεχή στήριξη του Οργανισμού, αλλά και του ιδίου προσωπικά, στις προσπάθειες για εκπλήρωση των στόχων του Γραφείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal