MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Καμίνι» το νησί και κίτρινη προειδοποίηση αλλά… αλλάζει και υπόσχεται βροχές

Advertisement

Sponsored by exness

Σε συνθήκες καύσωνα σήμερα η Κύπρος – Μέχρι και 40 βαθμούς φθάνει ο υδράργυρος – Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία – Αλλάζει και… υπόσχεται βροχές το επόμενο τριήμερο – Αναλυτικά οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Advertisement

Εποχική χαµηλή πίεση, ενώ σχετικά θερµή αέρια µάζα θα επηρεάζει την περιοχή, σήµερα και την Παρασκευή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται το πρωί παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν, το απόγευµα, ισχυροί, 5 µποφόρ. Στα νοτιοδυτικά θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 27 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 22 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Κίτρινη προειδοποίηση

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατούν σήμερα και λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε από την Κυριακή κίτρινη προειδοποίηση για συνθήκες αφόρητου καύσωνα.

Συγκεκριμένα, η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό. Η κίτρινη προειδοποίηση θα έχει ισχύει από τη 1 το μεσημέρι μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

Με την κίτρινη προειδοποίηση η Μετεωρολογική Υπηρεσία προτείνει να είσαι ενήμερος για τις αναμενόμενες ψηλές θερμοκρασίες. Είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας µμεταξύ των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως π.χ. ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Αλλάζει και… υπόσχεται βροχές

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά νωρίς το απόγευµα.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.

Νεφώσεις, όµως, που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευµα, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network