MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καμία καταγγελία ενώπιον ΥΠΑΝ για 2η διαρροή δοκιμίου Νέων Ελληνικών της Β’ Γυμνασίου

Advertisement

Sponsored by exness

Διερεύνηση από ΥΠΑΝ, στα πλαίσια της υπόθεσης διαρροής, για την αποχώρηση παιδιών από σχολεία

Ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου κληθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων να σχολιάσει καταγγελίες των οργανωμένων γονέων Μέσης Εκπαίδευσης για δεύτερη διαρροή, στα πλαίσια των εξετάσεων τετραμήνων και πως προτίθενται να στείλουν και σχετική επιστολή προς τον ίδιο, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «δεν έχουμε ακόμα κάποια ειδοποίηση από την Συνομοσπονδία γονέων, ούτε έχουμε τέτοια πληροφορία ότι υπήρξε κάποιο θέμα».

Advertisement

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι στις προηγούμενες παγκύπριες εξετάσεις «μέχρι που κυκλοφορούσε ανάμεσα στα παιδιά, στο διαδίκτυο εικονικό πλαστό πρόγραμμα εξετάσεων» για να προσθέσει ότι κυκλοφορούν πάρα πολλές φήμες.

«Βεβαίως εγώ θα ήθελα να πω ότι για την θλιβερή εκείνη περίπτωση που κάποια εκπαιδευτικός συμπεριφέρθηκε με τρόπο απαράδεκτα ανεύθυνο. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να γίνει ο έλεγχος, όχι μόνο στην εκπαιδευτικό και στο σχολείο», σημείωσε.

Ανέφερε, ταυτόχρονα, ότι η διερεύνηση θα γίνει από το Υπουργείο. Ενώ το θέμα αντιμετωπίστηκε αμέσως και σε λιγότερο από ένα τέταρτο μετά την έναρξη της εξέτασης είχαν ειδοποιηθεί τα σχολεία ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί το εφεδρικό δοκίμιο και παρά το ότι σχεδόν ολότητα των μαθητών παρακάθισε -παρά την ταλαιπωρία αυτή – στην εξέταση με το εφεδρικό δοκίμιο, σε τρία από τα 63 σχολεία παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο της αποχώρησης παιδιών, είπε.

«Και αυτό θα διερευνηθεί, γιατί δεν είναι δυνατό σε όλα τα σχολεία να βρουν τον τρόπο να λειτουργήσουν κανονικά και σε τρία μόνο σχολεία να βρεθεί κάποιος αριθμός παιδιών, 130 στον ένα, 50 στο άλλο…οι οποίοι να θεωρήσουν ότι θα έπρεπε να αποχωρήσουν διατρέχοντας τον κίνδυνο να εφαρμοζόταν ο κανονισμός και να είχαν ουσιαστικά μηδενιστεί. Αυτό αποφεύχθηκε. Αποφασίσαμε ότι δεν θα γίνει αυτό. Θα τους δοθεί η ευκαιρία αλλά θα πρέπει το Υπουργείο και η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης να δει τι δεν πήγε καλά σε εκείνα τα σχολεία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network