MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καμία επίσημη πρόταση για αναπροσαρμογή αμοιβών ενώπιον της Ομάδας Πρωτοβουλίας Προσωπικών Ιατρών

Advertisement

Sponsored by exness

Αναμένει προτάσεις για αναπροσαρμογή αμοιβών, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Προσωπικών Ιατρών – Στο περίμενε για να τοποθετηθεί επί αυτών – «Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα, αρετή και ήθος και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί συλλογικά να περάσουμε αυτή την δύσκολη κρίση»

Την ετοιμότητα της να τοποθετηθεί όταν θα υπάρξουν προτάσεις για αναπροσαρμογή αμοιβών προσωπικών ιατρών, εκφράζει η Ομάδα Πρωτοβουλίας Προσωπικών Ιατρών, δια του Εκπροσώπου της, Βάσου Οικονόμου.

Advertisement

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Οικονόμου είπε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση επί του θέματος, εκτός από αυτά που έφερε στο φως η δημοσιότητα.

«Περιμένουμε να δούμε ποια είναι τα δεδομένα, τι προτάσεις υπάρχουν για να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε ανάλογα», είπε.

Τόνισε ότι «πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα, αρετή και ήθος και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί συλλογικά να περάσουμε αυτή την δύσκολη κρίση, την οποία όπως φαίνεται περνούμε από ιατρικής και επιδημιολογικής άποψης χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο αγώνας μας αλλά ακολουθεί ένα νέο τσουνάμι, αυτό της οικονομίας, που είναι αλληλένδετο με την κατάσταση και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε δίνοντας σημασία στον ευαίσθητο τομέα της υγείας»

Μέσα στα πλήγματα της οικονομίας, σημείωσε, είναι και το αναφαίρετο γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες δεν υπάρχουν εισφορές για τη δευτεροβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την εισαγωγή της ιατροφαρμακευτικής νοσοκομειακής περίθαλψης ως το β΄ σκέλος του ΓεΣΥ.

Είναι λυπηρό αυτό που μας έτυχε, ανέφερε, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να βρούμε υπό τις περιστάσεις την καλύτερη δυνατή λύση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Εκείνο το οποίο πρέπει να προσέξουμε ως κοινωνία και Πολιτεία, είπε, είναι να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος δηλαδή πρέπει να βγούμε πιο ψύχραιμοι από αυτή την κρίση.

«Οποιαδήποτε κίνηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πρέπει να είναι αποτέλεσμα περίσκεψης, δημοκρατικού διαλόγου και συναντίληψης. Τούτα τα ζητήματα πρέπει να λυθούν με δημόσιο διάλογο, σύνεση και αφού πείσουμε ότι οι κραδασμοί της κρίσης και της οικονομικής κατάστασης πρέπει να κατανεμηθούν ισότοπα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network