MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καμένη γη στην Αργάκα… Στάχτη 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Αργάκα της Επαρχίας Πάφου – Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή – Συνεχίστηκαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα – Στα 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα η καμένη γη στο κρατικό δάσος

Advertisement

Καμένη γη…

Περίπου 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδέντρα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση έγιναν στάχτη από την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και έθεσε σε συναγερμό Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Δασών, αναγκάζοντας τη Δημοκρατία να ζητήσει ενισχύσεις και από το Ισραήλ.

Η φωτιά που αν και κάποια στιγμή πλησίασε ανησυχητικά κάποιες οικίες, δεν απείλησε ουσιαστικά κατοικημένη περιοχή, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγο μετά τις 9 το πρωί, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν στην περιοχή υπό το φόβο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν καταφέρει από αργά το βράδυ του Σαββάτου να περικυκλώσουν τη φωτιά, ωστόσο τρόμο προκαλούσε το ενδεχόμενο το ξημέρωμα να «φέρει» ξανά ανέμους στην περιοχή. Σενάριο που ευτυχώς αποφεύχθηκε.

Τα πτητικά μέσα συνέχιζαν για αρκετή ώρα τις ρίψεις νερού, προληπτικά, όπως ανέφερε μιλώντας στη Cyprus Times ο Εκπρόσωπος του Τμήματος Δασών Αντρέας Χρίστου.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν από νωρίς το πρωί και τα 3 αεροπλάνα που έστειλε το Ισραήλ για ενίσχυση του έργου πυρόσβεσης κατόπιν αιτήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλώς εχότνων των πραγμάτων αναμένεται να αναχωρήσουν από την Κύπρο το απόγευμα.

Η «μάχη» των κατοίκων

Οι κάτοικοι της περιοχής που από την πρώτη στιγμή ρίχθηκαν στη «μάχη» με στόχο να ενισχύσουν με κάθε μέσο τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης, έμειναν όλο το βράδυ στο «πόδι», ενώ όπως δήλωσε στη Cyprus Times ο Κοινοτάρχης της Αργάκας, άπαντες δοξάζουν το Θεό που η φωτιά δεν έφτασε μέχρι τα σπίτια του χωριού.

Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα

Αξιολογώντας πληροφορίες και μαρτυρίες, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων, ενός 62χρονου Ελληνοκύπριου και 46χρονης από τη Συρία και οι δύο κάτοικοι του χωριού.

Οι δύο φέρονται να ευθύνονται για την πρόκληση της πυρκαγιάς που άφησε πίσω της στάχτες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network