MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κάλυμμα τιμονιού με επικίνδυνες χημικές ουσίες στην κυπριακή αγορά (pic)

Advertisement

Sponsored by exness

Έχει εντοπισθεί στην κυπριακή αγορά κάλυμμα τιμονιού αυτοκινήτου που περιέχει ψηλά ποσοστά επικίνδυνων χημικών ουσιών.

Το προϊόν αυτό εντοπίστηκε στο πλαίσιο εκστρατείας του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για έλεγχο του περιεχομένου πλαστικών προϊόντων σε Πολυκυκλικούς Αρωματικούς Υδρογονάνθρακες (PAHs).

Advertisement

Σημειώνεται ότι οι Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες χημικές ουσίες που ταξινομούνται είτε ως καρκινογόνες είτε ως μεταλλαξιογόνες και τοξικές για την αναπαραγωγή.

Τα δείγματα που συλλέγηκαν και τα οποία περιλάμβαναν προϊόντα με πλαστικά μέρη που έρχονται σε άμεση ή σύντομη και επαναλαμβανόμενη επαφή με το δέρμα, αναλύθηκαν σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, για το περιεχόμενό τους σε οκτώ συγκεκριμένους Πολυκυκλικούς Αρωματικούς Υδρογονάνθρακες.

Από την εργαστηριακή ανάλυση διαπιστώθηκε ότι το προϊόν που φαίνεται στη φωτογραφία  περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις των επικίνδυνων αυτών ουσιών, πέραν των ορίων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Σύμφωνα με τους περιορισμούς του Παραρτήματος XVII του Ευρωπαϊκού Κανονισμού REACH (σημείο 50) οι οκτώ συγκεκριμένοι Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες δεν επιτρέπεται να περιέχονται σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες του 0,0001% κατά βάρος σε προϊόντα τα οποία προορίζονται για το ευρύ κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με τους Λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στα τηλ. 22405611, 22405637 και 22405609 και να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Τμήματος στη διεύθυνση:

http://www.mlsi.gov.cy/mlsi/dli/dliup.nsf

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network