MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καλό ταξίδι Δημήτρη Χριστόφια…

Advertisement

Sponsored by exness

Έφυγε από τη ζωή στα 73 του χρόνια ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Θλίψη στο παγκύπριο για το θάνατο ενός μεγάλου πολιτικού προσώπου, ενός ιστορικού ηγέτη για την αριστερά.

Advertisement

Όπως δήλωσε ο θεράπων ιατρός του Μιχαήλ Μηνά, ο τέως Πρόεδρος απεβίωσε στις 5:36 το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό. Σημείωσε ότι ο εκλιπών παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα στο πνευμονικό σύστημα, τα οποία επιδεινώθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας έχαιρε εκτίμησης για την πολιτική του δράση αλλά και την ανθρωπιά του από συναγωνιστές και πολιτικούς αντιπάλους.

Η πορεία του στην πολιτική σκηνή του τόπου ήταν μακρά και κορύφωση αυτής η εκλογή του στο ύπατο αξίωμα, αυτό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από το Σάββατο 18 Μαίου και από τη Δευτέρα 20 του μήνα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμένη και παρουσίαζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Έκτακτο Υπουργικό συγκάλεσε ο Πρόεδρος για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια

Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο, Σάββατο, το Υπουργικό Συμβούλιο για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την κηδεία και την ταφή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το απόγευμα μετά από μακρά παραμονή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, «μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, έδωσε οδηγίες να συνέλθει αύριο, στις 10.15πμ, εκτάκτως, σε συνεδρίαση του το Υπουργικό Συμβούλιο, στο Προεδρικό Μέγαρο».

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας είχε βρεθεί νωρίτερα και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού –  Στις 17.45 αποχώρησε η σύζυγος του εκλιπόντος Έλση Χριστόφια εμφανώς συντετριμμένη, συνοδευόμενη από άντρες της φρουράς του

Ο Άριστος Δαμιανού αποχωρεί από το Νοσοκομείο

Ο Ακιντζί αποχαιρετά τον Δημήτρη Χριστόφια

Θλίψη στην ΕΔΟΝ για το θάνατο Δημήτρη Χριστόφια. Από σήμερα, η Κύπρος και το Λαϊκό Κίνημα της Κύπρο είναι πιο φτωχά

Από σήμερα, η Κύπρος και το Λαϊκό Κίνημα της Κύπρο είναι πιο φτωχά. Το οικοδόμημα της ΕΔΟΝ, που ο Δημήτρης Χριστόφιας υπηρέτησε για τόσα χρόνια και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, πενθεί μαζί με ολόκληρο το λαό.

Ο σύντροφος Δημήτρης Χριστόφιας «έφυγε» μετά από σκληρή μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα. Το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντρόφου Δημήτρη.

Αυτή την ώρα τα λόγια περισσεύουν. Ακριβέ μας σύντροφε, σε ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες, για όλα όσα μας δίδαξες, για το παράδειγμα που πάντα ήσουν. Η ΕΔΟΝ, θα έχει για πάντα τη ζωή και τη δράση σου, φάρο και καθοδηγητή.

Κάτω από το βάρος της μεγάλης αυτής απώλειας, το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ αποφάσισε όπως αφιερώσει το επερχόμενο 32ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στον Δημήτρη Χριστόφια, ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αποχαιρετά τον Δημήτρη Χριστόφια. Παρά τις ιδεολογικές διαφορές, αναγνωρίζουμε τον ανθρώπινο του χαρακτήρα και την τιμιότητα που τον διέκρινε 

Ο Πρόεδρος και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια και στους οικείους του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια , καθώς επίσης και στην κομματική του οικογένεια, το ΑΚΕΛ.

Παρά τις ιδεολογικές διαφορές, αναγνωρίζουμε τον ανθρώπινο του χαρακτήρα, την τιμιότητα που τον διέκρινε καθώς και την αγάπη του για τον απλό άνθρωπο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Το ΔΗΚΟ αποχαιρετά τον Δημήτρη Χριστόφια. Υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό σε όλη του τη ζωή, με εργατικότητα, ζήλο και αφοσίωση

Ο Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, τα στελέχη και τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό σε όλη του τη ζωή, με εργατικότητα, ζήλο και αφοσίωση, σε όσα πίστευε.

Συλλυπητήρια στο ΑΚΕΛ, του οποίου ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν ηγετική φυσιογνωμία.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, για τη μεγάλη απώλεια.

Θλίψη για θάνατο Δημήτρη Χριστόφια εκφράζουν Δήμαρχος και Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για το θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Σε σχετικήα ανκοίνωση του Δήμου αναφέρεται επίσης ότι εκφράζουν ταυτόχρονα τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του και τους οικείους του.

Η Νεολαία του Δημοκρατικού Κόμματος εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια

Η Νεολαία του Δημοκρατικού Κόμματος, εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και στους οικείους του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριου Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 72 ετών.

Ο κύριος Χριστόφιας υπηρέτησε τη πατρίδα από τα έδρανα της βουλής και ως πρόεδρος της Δημοκρατίας την περίοδο του 2008 με 2013.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και σε ολόκληρο το κόσμο του ΑΚΕΛ και της ΕΔΟΝ , καθώς και στο Γενικό Γραμματέα της ΕΔΟΝ, γιο του εκλιπόντος, Χρίστο Χριστόφια.

Ο γιος του Δημήτρη Χριστόφια αποχαιρετά τον πατέρα του… «Αυτοί οι στίχοι θα σε θυμίζουν… και τώρα και πάντα!»

H Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημήτρη Χριστόφια

Η ΟΕΒ εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας μ. Δημήτρη Χριστόφια και τα θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου και των Μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου στους οικείους του.

 

Αλέξης Τσίπρας: Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Χριστόφια

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Χριστόφια, έναν γνήσιο ηγέτη του Κυπριακού λαού, έναν μεγάλο αγωνιστή της Αριστεράς, πάντοτε μπροστάρη στους κοινωνικούς αγώνες και ιδιαίτερα στον αγώνα για την επανένωση της Κύπρου και την ειρηνική συμβίωση όλου του Κυπριακού λαού», σημείωσε στο μήνυμά του ο κ. Τσίπρας.

«Το σπουδαίο έργο του θα μείνει παρακαταθήκη για το μέλλον. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Η Αστυνομία εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια

 

Συλλυπητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια 

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και στο ΑΚΕΛ, εξέφρασε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Η πορεία του Δημήτρη Χριστόφια ήταν καθοριστική στη νεότερη ιστορία της Κύπρου. Ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεργάστηκε αρμονικά με όλους τους Έλληνες πρωθυπουργούς και υπηρέτησε τις ελληνοκυπριακές σχέσεις», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Στην οικογένειά του και το ΑΚΕΛ τα θερμά μου συλλυπητήρια», καταλήγει το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη.

 

Συλλυπητήρια Δημήτρη Συλλούρη για θάνατο Δ. Χριστόφια

Την θλίψη του και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης για τον θάνατο του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Στη γραπτή δήλωσή του ο κ Συλλούρης, εκφράζει τη θλίψη του, για το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια.

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του», προσθέτει.

Τιμά τον Δημήτρη Χριστόφια το ΑΚΕΛ. Συνέρχεται εκτάκτως αύριο το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος

Αύριο Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 στις 10:30πμ θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρία το Πολιτικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ για να τιμήσει τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για χρόνια Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κόμματος Δημήτρη Χριστόφια. Το Πολιτικό Γραφείο θα αποφασίσει και για τα ζητήματα που αφορούν την κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια.

 

Συλληπητήρια Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια

Tα βαθύτατα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης.

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Ελληνισμός πληροφορήθηκε σήμερα το θάνατο του Δ. Χριστόφια. Ο Δ. Χριστόφιας δεν υπήρξε μόνο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βουλής των αντιπροσώπων της Κύπρου, αλλά και ένας συνεπής αγωνιστής της Αριστεράς», ανέφερε στην δήλωσή του ο κ. Βούτσης.

Πρόσθεσε πως «από τα μαθητικά του ακόμη χρόνια πάλεψε για τα δίκαια του λαϊκού κινήματος. Και από τα αξιώματα με τα οποία τον τίμησε το κόμμα του και ο Κυπριακός λαός αγωνίστηκε μαχητικά για την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό ζήτημα».

«Για την απώλειά του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», καταλήγει.

Η MC DIGITAL MEDIA απευθύνει συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network