MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κάλεσμα ΠΙΣ να πιστέψει στην επιστήμη η κοινωνία. «Ασπίδα προστασίας ο εμβολιασμός»

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καλεί την κοινωνία να πιστέψει στην επιστήμη γιατί έχει ως κεντρικό της άξονα τον άνθρωπο ως ασθενή, ως πολίτη και ως συνάδελφο γιατρό

Σε μήνυμά του με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι το 2021 φεύγει αλλά δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού μένει. H παράταση της, έχει επισκιάσει κάθε άλλο γεγονός της χρονιάς που αφήνουμε πίσω μας.

Advertisement

“Κρατάμε όμως την ελπίδα που η επιστήμη έδωσε στην ανθρωπότητα σε ότι αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση. Τα εμβόλια και τις πολλά υποσχόμενες θεραπευτικές μεθόδους έναντι του SARS-Cov-2” αναφέρει.

Παράλληλα, ο ΠΙΣ εκφράζει ιδιαίτερη τιμή στον καθημερινό αγώνα που δίνουν τα μέλη του, οι γιατροί, οι οποίοι πολλές φορές σε αντίξοες συνθήκες και έχοντας να αντιμετωπίσουν σοβαρές ελλείψεις αποδεικνύουν εμπράκτως την αξία της αλληλεγγύης και της παροχής φροντίδας και αμέριστης στήριξης στον συνάνθρωπο.

Την ίδια ώρα απευθύνει κάλεσμα στην κοινωνία των πολιτών να συνεργαστεί προκειμένου όλοι μαζί να καταφέρουμε τη νέα χρονιά να απαλλαγούμε από την πανδημία.

Σημειώνει ότι για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία και να επιτύχουμε την ανοσία του πληθυσμού της Κύπρου έναντι του νέου κορωνοϊού, πρέπει όλοι μαζί, -κράτος-επιστημονική κοινότητα,κοινωνία- «να προχωρήσουμε μαζί αφήνοντας πίσω επιφυλάξεις και επιδεικνύοντας ψυχραιμία, σύνεση, συλλογικότητα και αλληλεγγύη» και να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά με ένα αισιόδοξο μήνυμα που έφερε η προηγούμενη που δεν είναι άλλο από το εμβόλιο. «Ο εμβολιασμός συνιστά μία πολύ σημαντική ασπίδα προστασίας τόσο της προσωπικής όσο και της δημόσιας υγείας. Είναι όμως ακόμη απαραίτητο να συνδυάζεται με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις», τονίζει.

Τέλος αναφέρει ότι ανάμεσα στους στόχους που έχει θέσει ο ΠΙΣ για το 2022 είναι η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων του με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, η καθοριστική του συμβολή στην στήριξη του Γενικού Συστήματος Υγείας, η αποκατάσταση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους χρόνιους πάσχοντες οι οποίοι δυστυχώς έχουν πληρώσει ένα βαρύ τίμημα λόγω της πανδημίας και η ενίσχυση του τομέα συνεχούς εκπαίδευσης των μελών μας με τρόπο που να συνάδει με τους ρυθμούς της ραγδαίας εξέλιξης της ιατρικής επιστήμης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network