MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κάλεσμα Γιαννάκη για εμβολιασμό παιδιών. Πώς απαντά στις επικρίσεις για αποφάσεις και σε παράπονα γονέων (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Άρχισαν οι εμβολιασμοί παιδιών παγκύπρια – Επισκέφτηκε το εμβολιαστικό κέντρο της Λάρνακας η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας – Ανάλογα με τη ροή θα γίνουν και αυξήσεις σε ημέρες και ωράρια, είπε – Απάντησε και στις επικρίσεις για τις αποφάσεις που λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας

Το κέντρο Μητρότητας στη Λάρνακα όπου ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών επισκέφθηκε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, μαζί με τον Αναπληρωτή Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών, Ευαγόρα Ταμπούρη.

Advertisement

Μετά το πέρας της επίσκεψης η κ.Γιαννάκη ανέφερε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι ο εμβολιασμός στο Κέντρο Μητρότητας παιδιού στη Λάρνακα, ξεκίνησε κανονικά και μέχρι τις 10:10 εμβολιάστηκαν 11 παιδάκια.

«Σήμερα έχουμε και εμβολιασμούς παιδιών στη Λεμεσό, στην Πόλη Χρυσοχούς, στην Κυπερούντα και στην Αμμόχωστο. Την Δευτέρα θα έχουμε και στη Λευκωσία». Όπως τόνισε η κ.Γιαννάκη, τα παιδάκια ήταν πολύ πρόσχαρα και οι  γονείς τους ήταν πολύ θετικοί κατά τον εμβολιασμό.

«Είναι σημαντικός ο παιδικός εμβολιασμός γιατί θα θωρακίσει αυτή την αλυσίδα και τα παιδάκια στο σχολείο τους θα προστατευτούν. Εμείς θα συνεδριάσουμε ξανά την Τρίτη στο Υπουργείο για να δούμε πως πάει αυτή η ροή των εμβολίων και θα πάρουμε τις ανάλογα αποφάσεις για να αυξήσουμε τις ημέρες και το ωράριο ανάλογα με την διαθεσιμότητα που έχουμε να δούμε και πόσοι γονείς δέχονται να φέρουν τα παιδιά τους για τον εμβολιασμό» είπε.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι κατά τους εμβολιασμούς παιδιών, δίνεται και ένα δώρο ενόψει και των εορτών.

Αύξηση εμβολιασμών παιδιών… Κάλεσμα σε γονείς από την Γιαννάκη

Όπως υπογράμμισε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας τα εμβόλια έφτασαν την περασμένη Δευτέρα και είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έχει φέρει αυτά τα παιδικά εμβόλια.

«Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαστε στους πλήρως εμβολιασθέντες στη δεύτερη δόση στο 81,2% έχουμε και αύξηση στα παιδάκια 15-17 ετών και αύξηση στα παιδιά 12-15 και εμείς καταθέτουμε την ψυχή μας θα δουλεύουμε εκτός από τα Χριστούγεννα και στις 26, θα δουλεύουμε στις 27 για να συνεχίσουμε αυτό το πρόγραμμα».

Σήμερα παγκύπρια αναμένεται να γίνουν 110 εμβολιασμοί, εκτός της Λευκωσίας. Ως χθες, προγραμματίστηκαν γύρω στα 350 ραντεβού. Από αύριο θα γίνουν επίσης παιδικοί εμβολιασμοί στο Εμβολιαστικό Κέντρο στα Λατσιά.

Κληθείσα να στείλει ένα μήνυμα σε όσους γονείς έχουν ενδοιασμούς για τον εμβολιασμό των παιδιών τους είπε ότι «οι γονείς δεν πρέπει να είναι προβληματισμένοι, καθώς παίρνουν διάφορα εμβόλια για τα παιδιά τους».

«Νομίζω ότι για το καλό συμφέρον των παιδιών τους και για τους εαυτούς τους και για τη δημόσια υγεία, δεν θα πρέπει να προβληματίζονται και να φέρουν τα παιδάκια τους να εμβολιαστούν, είναι μονόδρομος τα πράγματα» είπε.

Κληθείσα να απαντήσει στις επικρίσεις, ότι δηλαδή λήφθηκαν μέτρα από το Υπουργείο Υγείας, χωρίς να λάβει υπόψη τις εισηγήσεις των επιστημόνων, ξεκαθάρισε ότι «εμείς κάνουμε το σωστό και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το σωστό, ο Υπουργός ακούει τις συμβουλές τους και καταθέτει την πρόταση του στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το σωστό για το καλώς νοούμενο συμφέρον της δημόσιας υγείας, αλλά και του τόπου μας γενικότερα».

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network