MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καλά νέα για την Πάφο… στο επίκεντρο ξανά η Λεμεσός. Η επιδημιολογική εικόνα εν αναμονή των νέων μέτρων

Advertisement

Sponsored by exness

Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων – Έπιασε τόπο το lockdown στην Πάφο… η προσοχή στραμμένη ξανά στη Λεμεσό – Ενώπιον του Υπουργού Υγείας οι εισηγήσεις των επιδημιολόγων σήμερα και αύριο ανηφορίζουν στο Προεδρικό

Κρίσιμη εβδομάδα τόσο όσον αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα, όσο και σε σχέση με τη λήψη αποφάσεων, διανύει η Κύπρος με τους πολίτες να αναμένουν ανακοίνωση των μέτρων που θα τους οδηγήσουν στα αλλιώτικα φετινά Χριστούγεννα.

Advertisement

Με τη σαφή βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της Πάφου όπου φαίνεται ότι το τοπικό lockdown έπιασε τόπο, η προσοχή στρέφεται για μία ακόμη φορά στη Λεμεσό.

Οι αριθμοί κρουσμάτων που καταγράφει η Πάφος, της επιτρέπει να εξέλθει του lockdown στις 30 Νοεμβρίου, οπότε και λήγουν τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ.

Όσον αφορά τη Λεμεσό τα δεδομένα είναι κάπως διαφορετικά καθώς οι αριθμοί καταδεικνύουν ότι ακόμα έχει υψηλά επίπεδα μόλυνσης στον πληθυσμό της. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, οι θετικές διαγνώσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκους φτάνουν τις 502.

Τα δεδομένα φαίνεται ότι οδηγούν τους επιστήμονες σε εισήγηση για επέκταση των μέτρων στην επαρχία Λεμεσού, διαμηνύοντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται εάν αναμένεται να εισηγηθούν παράταση γεωγραφικών περιορισμών.

Δεδομένη θεωρείται και η επιβολή κάποιων οριζόντιων μέτρων σε όλες τις επαρχίες.

Σήμερα στον Υπουργό… αύριο στο Προεδρικό

Ωστόσο, στο τραπέζι παραμένουν αρκετά σενάρια τα οποία θα αναλυθούν πρώτα το απόγευμα στον Υπουργό Υγείας και αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, αφού τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας καλέστηκαν και ανηφορίζουν στο Προεδρικό.

Μιλώντας στη Cyprus Times, ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και Παθολόγος με εξειδίκευση στον Έλεγχο Λοιμώξεων Δρ. Τσιούτης, τονίζει πως η εικόνα είναι πολύ καλή στην Πάφο. «Αυτό οφείλεται στην πιστή τήρηση των μέτρων και εφαρμογή των πρωτοκόλλων κάτι που απέφερε καρπούς».

Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα των τελευταίων ημερών στη Λεμεσό και κατά πόσο απέδωσαν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ο Δρ. Τσιούτης αναφέρει ότι υπάρχει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα ωστόσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός των κρουσμάτων.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες επαρχίες και την εικόνα που παρουσιάζουν, ο Δρ. Τσιούτης σημειώνει πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει επαρχία που να προκαλεί αυξημένη ανησυχία, συμπληρώνοντας πως «οι υψηλοί αριθμοί που παρουσιάζονται κατά τόπους ελέγχονται».

Επαληθεύτηκαν οι φόβοι για νοσηλευόμενους

Πέραν των επιδημιλογικών δειτκών, αναμένεται ότι για τις περαιτέρω αποφάσεις θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και ο αριθμός των νοσηλευομένων.

Χθες ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας αριθμός ρεκόρ νοσηλευομένων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network