MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καλά κρατάει η κόντρα… Απάντηση ΚΕ σε ΑΚΕΛ

Advertisement

Sponsored by exness

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ – Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο ΑΚΕΛ για το Κυπριακό – «Το ΑΚΕΛ δεν λαμβάνει υπόψη το τρόπο που η Άγκυρα οδήγησε σε αδιέξοδο το Κραν Μοντάνα»

Advertisement

Επικρίσεις εναντίον του ΑΚΕΛ διατυπώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου κατηγορώντας το ότι δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη τον τρόπο με τον οποίον η Τουρκία οδήγησε σε αδιέξοδο τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, τα όσα διαρκώς προτάσσει έκτοτε, παρασπονδώντας σε σχέση με τις καθιερωμένες γραμμές λύσης του Κυπριακού από τον ΟΗΕ και τις δυσκολίες που εκ των πραγμάτων δημιουργούνται για τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης.

Σε γραπτή δήλωση απαντώντας σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ δοκιμάζει να ελέγξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποδεικνύοντας ότι «πρέπει να πείσει τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. ότι έχει την πολιτική βούληση και ότι είναι έτοιμος να εμπλακεί σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις πάνω στο πλαίσιο συμπερασμάτων του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε.».

Ο Εκπρόσωπος αναφέρει ότι λίγες ώρες πριν την παρέμβαση του ΑΚΕΛ, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επαναλάμβανε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στις προσπάθειες και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη για επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

“Διότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και άκουσε σήμερα το πρωί την εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην 3η Ευρω-αραβική Σύνοδο και την αναφορά του σε ανάγκη μιας λύσης που «θα μετατρέψει την Κύπρο σε ένα λαμπρό παράδειγμα εθνοτικής, πολιτιστικής, θρησκευτικής και γλωσσικής συνεργασίας μεταξύ χριστιανικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος σταθερότητας στην περιοχή» στη βάση των αποφάσεων του Ο.Η.Ε”, αναφέρει.

Επιπρόσθετα σημειώνει ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός έχει υπόψη την αναφορά του ίδιου του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. στην πρόσφατη έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, σχετικά με την ετοιμότητα του Προέδρου για διαπραγμάτευση στη βάση του Πλαισίου του με τις έξι παραμέτρους και την επιδίωξη συμφωνίας στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων των Η.Ε και γνωρίζει από πρώτο χέρι την αδιαλλαξία που έδειξε η Τουρκία τόσο κατά τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, όσο και στο διάστημα που έχει διαρρεύσει έκτοτε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network