MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καλά γνωστός στην ΥΚΑΝ ο 38χρονος με τα 132kg κάνναβη… είχε κάνει φυλακή. Πως στήθηκε η μεγάλη επιχείρηση (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Αρνείται ανάμειξη στην υπόθεση της ποσότητας ναρκωτικών-μαμούθ στη Λεμεσό ο 38χρονος – Είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοιες υποθέσεις – Στο όνομα άλλου προσώπου που όμως δεν σχετίζεται το κοντέινερ που έφτασε από Ισπανία και έκρυβε 132 κιλά κάνναβης – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες – «Διαπιστώνεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα ναρκωτικά είχαν εισαχθεί στο έδαφος της Δημοκρατίας, για χρήση στο έδαφος της Δημοκρατίας» είπε μεταξύ άλλων ο Διοικητής της ΥΚΑΝ – Δείτε Εικόνες

Άλλες δύο φορές εισήγαγε εμπορευματοκιβώτια στην Κύπρο ο 38χρονος που συνελήφθη για την κατάσχεση ποσότητας ναρκωτικών μαμούθ στη Λεμεσό, ωστόσο δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί κατά πόσον και σε αυτά υπήρχαν ποσότητες ναρκωτικών ή είχε κάνει τις προηγούμενες εισαγωγές δοκιμαστικά.

Advertisement

Η πληροφορία που έφτασε πάντως στην ΥΚΑΝ και στην μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Λεμεσού, ήταν έγκυρη και οδήγησε την υπηρεσία στην αποκάλυψη μίας μεγάλης υπόθεσης.

Το πλοίο με το παράνομο φορτίο στο κοντέινερ, όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα της Cyprus Times έφτασε από την Ισπανία, στις 3 Μαρτίου. Τα 132 κιλά κάνναβης ήταν καλά καμουφλαρισμένα, σε τροφές σκύλων και γάτων προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτά.

«Μετά από πληροφορία που δόθηκε στην ΥΚΑΝ σε σχέση με άφιξη εμπορευματοκιβωτίου στο νέο λιμάνι Λεμεσού στο οποίο πιθανόν να μεταφέρονταν ναρκωτικές ουσίες, κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός σε συνεργασία με τις τελωνιακές αρχές και δυνάμει δικαστικού εντάλματος προχωρήσαμε στην έρευνα του εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο ήταν τοποθετημένο σε ανοιχτό χώρο στο λιμάνι Λεμεσού. Προκαταρτικά διαφάνηκε ότι σε αυτό υπήρχαν 24 ξύλινες βάσεις που περιλαμβάναν 915 συσκεαυσίες και από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι σε 135 συσκευασίες ζωοτροφές υπήρχαν 132 συνολικά αεροστεγώς κλεισμένες συσκευασίες, συνολικού βάρους 132 κιλών» όπως είπε σε δηλώσεις του από τη Λεμεσό ο Διοικητής της ΥΚΑΝ Μιχάλης Κατσουνωτός.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κύριος Κατσουνωτός, σε κάποιες από τις συσκευασίες είχαν αφαιρεθεί οι ζωοτροφές και υπήρχαν μόνο ναρκωτικά ενώ σε κάποιες άλλες, τα ναρκωτικά ήταν καλά καμουφλαρισμένα μέσα στις τροφές σκύλων και γάτων. Τα μέλη της ΥΚΑΝ που συμμετείχαν στην έρευνα, καταμετρούσαν για ώρες.

Δείτε εικόνες από τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν:

Αρνείται ο 38χρονος… είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στο παρελθόν 

Ο 38χρονος Ελληνοκύπριος που συνελήφθη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην περιοχή του Αγίου Τύχωνα, είναι γνωστός στις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα.

Ανακρινόμενος, αρνείται ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ η ΥΚΑΝ αναζητεί μέσω της Ιντερπόλ και συνεργούς του 38χρονου. Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχικού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτησή του για περίοδο 8 ημερών.

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times, το κοντέινερ με το παράνομο εμπόρευμα δεν ήταν στο όνομα του αλλά στο όνομα άλλου προσώπου, που όμως δεν σχετίζεται με την υπόθεση.

«O 38χρονος είναι πρόσωπο που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοια υπόθεση και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης» είπε ο Διοικητής της ΥΚΑΝ.

Οι έρευνες της ΥΚΑΝ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε σχέση με την υπόθεση και δεν αποκλείται να προκύψουν και άλλες συλλήψεις αν και επί του παρόντος δε φαίνεται άμεσα να προκύπτει κάτι τέτοιο.

«Ως υπηρεσία θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ένα καίριο πλήγμα κατά των εμπόρων ναρκωτικών. Οι εξετάσεις συνεχίζονται θεωρούμε ότι δεν θα αφεθεί τίποτα στην τύχη και ανάλογα με το μαρτυρικό υλικό, θα προχωρήσουμε στις ανάλογες ενέργειες. Ο ύποπτος έχει προβάλει κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Για εμάς διαπιστώνεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα ναρκωτικά είχαν εισαχθεί στο έδαφος της Δημοκρατίας, για χρήση στο έδαφος της Δημοκρατίας» ανέφερε καταλήγωντας ο Διοικητής της ΥΚΑΝ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network