MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Και τώρα… διμερής Αναστασιάδη-Σίσι

Advertisement

Sponsored by exness

Με τη συνάντηση Αναστασιάδη – Σίσι ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κάιρο – Επί τάπητος ενέργεια, οικονομία και περιφερειακές εξελίξεις

Advertisement

Κατά τη σημερινή μέρα αναμένεται να έχει νέα διμερή συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι προτού πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για την Κύπρο.

Επί τάπητος θα τεθούν θέματα Ενέργειας, Οικονομίας, περιφερειακών εξελίξεων και σχέσεων Αιγύπτου – ΕΕ.

Η χθεσινή τριμερής συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως απόλυτα επιτυχής αφού οι τρεις ηγέτες αποφάσισαν να εργαστούν για την υλοποίηση έργων στους τομείς της ενέργειας, της γεωργίας, του τουρισμού και των θαλάσσιων μεταφορών.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, οι ηγέτες επαναβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στις διαπραγματεύσεις για λύση του προβλήματος, που να επανενώνει το νησί, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, χωρίς αναχρονιστικές διευθετήσεις για ασφάλεια, όπως οι εγγυήσεις και το δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης.

Αποφάσισαν επίσης να ενδυναμώσουν τη συνεργασία για προώθηση της τριμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος με στόχο την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και ευημερίας στη Μέση Ανατολή.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network