MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Και τώρα… Crans-Montana

Advertisement

Sponsored by exness

Στο Crans-Montana ο τ/κ ηγέτης – Έφθασε στην Ελβετία η πολυμελής Ελληνοκυπριακή ομάδα – Με αποφασιστικότητα αλλά και καθόλου ανέχεια για ατζέντα πέραν των συμφωνηθέντων, το μήνυμα του ΠτΔ – Διάσκεψη αποφάσεων και όχι διαπραγματεύσεων η Διάσκεψη για την Κύπρο, δηλώνει ο Ακιντζί 

Advertisement

Εν μέσω σύγχυσης γύρω από το έγγραφο Έιντε και τις έντονες αντιδράσεις της Ε/κ πλευράς η Κυπριακή πολυμελής ομάδα με επικεφαλή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έφθασε στην Ελβετία και ενόψει της κρίσιμης Διάσκεψης για το Κυπριακό.

Τον Πρόεδρο θα συνοδεύουν ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω  Βασίλης Πάλμας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επίσης θα τον συνοδεύουν τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή,  Κύπρος Χρυσοστομίδης, Πόλυς Πολυβίου, Παναγιώτης Δημητρίου, Νίκος Κλεάνθους, Τουμάζος Τσιελεπής, Μάριος Ηλιάδης, Κωνσταντίνος Κόμπος, Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, Νικόλας Κυριάκου, καθώς και τεχνοκράτες.

Στο Crans Montana μεταβαίνουν, επίσης, αύριο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Γιώργος Βασιλείου, Αβέρωφ Νεοφύτου, Άντρος Κυπριανού, Νικόλας Παπαδόπουλος, Μαρίνος Σιζόπουλος, Γιώργος Λιλλήκας, Πόλυς Παλλήκαρος και Γιώργος Περδίκης.

ΠτΔ: Με αποφασιστικότητα αλλά και καθόλου ανέχεια για ατζέντα πέραν των συμφωνηθέντων

Σε χθεσινή γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως μεταβαίνει στο Crans Montana με πλήρη αποφασιστικότητα και καλή θέληση, τόνισε όμως ότι δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί έγγραφα που δεν έχουν ετοιμαστεί με βάση τις αποφάσεις της συνάντησης της 4ης Ιουνίου στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες και που προνοούσε την ετοιμασία κοινού εγγράφου.

Ακιντζί: Διάσκεψη αποφάσεων και όχι διαπραγματεύσεων

Κατά την αναχώρηση του από το κατεχόμενο αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Μουσταφά Ακιντζί υπογράμμισε πως η Διάσκεψη για την Κύπρο στην Ελβετία θα είναι Διάσκεψη αποφάσεων και όχι διαπραγματεύσεων.

Είπε ότι η τ/κ πλευρά μεταβαίνει στην Ελβετία με καλή θέληση και πως θα πρόκειται για Διάσκεψη αποφάσεων και όχι διαπραγματεύσεων. Είπε ότι έφτασε η ώρα της λήψης αποφάσεων και πως οι συνομιλίες των τελευταίων 50 χρόνων έφτασαν στο τελικό τους στάδιο.

 

 

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network