MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Και το Κυπριακό στη συνάντηση Βαλς – Μητσοτάκη

Advertisement

Sponsored by exness

Οικονομία, προσφυγικό και Κυπριακό ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν ο Γάλλος Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Advertisement

Οικονομία και προσφυγικό ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησαν κατά την, μεταξύ τους, συνάντηση ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του στα δύο αυτά ζητήματα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να ακολουθηθεί μια διαφορετική σύνθεση οικονομικής πολιτικής, στη βάση της μείωσης της φορολογίας και των δημοσίων δαπανών, καθώς και της ενίσχυσης των μεταρρυθμίσεων. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά επίσης στο στρατηγικό στόχο της ΝΔ για ανάπτυξη 4%, με πλεονάσματα της τάξης του 2%, καθώς και στην αναγκαία και επείγουσα διαμόρφωση θετικού περιβάλλοντος για επενδύσεις.

Όσον αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να υπάρξει συνεχή εγρήγορση και συντονισμένη δράση, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη συνάντηση, ανταλλάχθηκαν απόψεις για την πορεία της Ευρώπης, συμφωνώντας ότι είναι αναγκαίο να αναληφθούν πολιτικές και δράσεις για την ενδυνάμωση της απήχησης της Ε.Ε. στους ευρωπαϊκούς λαούς. Συζητήθηκαν επίσης οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network