MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Και η κόντρα για τα σβησμένα λαπόρτα καλά κρατεί…

Advertisement

Sponsored by exness

Η ανάρτηση Θεμιστοκλέους χθες περί σβησμένων λαπόρτων της οικογένειας Πολυβίου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου…

Advertisement

Δύο ανακοινώσεις του Γενικού Εισαγγελέα χθες και μία σήμερα. Αναρτήσεις Θεμιστοκλέους στο Facebook και δημόσιες τοποθετήσεις «συνθέτουν» την όλη κατάσταση

Στο θέμα επανήλθε σήμερα με νέα ανακοίνωση ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Αυτούσια η νέα ανακοίνωση Κληρίδη:

Η Νομική Υπηρεσία δεν διαγράφει αδιάκριτα και συλλήβδην τροχαίες παραβάσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, στην οποία προστίθεται πως ” κάθε πολίτης ο οποίος διαπράττει μια παράβαση, υφίσταται τις ανάλογες κυρώσεις που προβλέπονται από το Νόμο και κανένα παράπονο δεν μπορεί να έχει για τούτο”.

“Επειδή ως αποτέλεσμα των χθεσινών δημοσιοποιήσεων στοιχείων για διαγραφή κυρώσεων για τροχαίες παραβάσεις φαίνεται να δημιουργήθηκε κάποιο αίσθημα αδικίας και αντίδρασης από πρόσωπα που υπέστησαν κυρώσεις από τροχαίες παραβάσεις και τα οποία αντιπαραβάλλουν την περίπτωση τους με άλλες περιπτώσεις που διαγράφηκαν, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:  Καμιάς άνισης μεταχείρισης δεν πρέπει να αισθάνεται ότι έτυχε κανένας πολίτης. Ο κάθε πολίτης ο οποίος διαπράττει μια παράβαση, υφίσταται τις ανάλογες κυρώσεις που προβλέπονται από το Νόμο και κανένα παράπονο δεν μπορεί να έχει για τούτο.  Η Νομική Υπηρεσία δεν διαγράφει αδιάκριτα και συλλήβδην τροχαίες παραβάσεις”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως “στις περιπτώσεις όμως όπου πολίτες αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω π.χ. των γνωστών συνθηκών στη λεωφόρο Γρ. Διγενή σε μια δεδομένη περίοδο, και αυτοί αποτάθηκαν στη Νομική Υπηρεσία, τα αιτήματα όσων αποτάθηκαν αξιολογούντο ένα προς ένα και εκρίνοντο ανάλογα με τα δικά τους περιστατικά, χωρίς καμμία διάκριση ως προς το όνομα ή την ιδιότητα του αιτητή”.

“Ανεξάρτητα δε από την πιο πάνω περίπτωση, είναι επίσης γεγονός ότι καθημερινά εξετάζονται στη Νομική Υπηρεσία από ομάδα λειτουργών, αιτήματα για διαγραφή προστίμων και άλλων κυρώσεων και αυτές οι  περιπτώσεις αξιολογούνται καθημερινά και αν είναι γνήσιες, τυγχάνουν επιείκειας.  Αυτός είναι ο άλλος, ανθρώπινος ρόλος της Νομικής Υπηρεσίας.  Μια τέτοια πρακτική δεν πρέπει να δημιουργεί κανένα αίσθημα αδικίας σε κανένα πολίτη”, σημειώνεται.

Είχε προηγηθεί νέα ανάρτηση του πρώην Βουλευτή του ΔΗΣΥ, σε απάντηση των προηγούμενων του Γενικού Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network