MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Και επίσημα οι υποψηφιότητες για Αρχιεπισκοπικές εκλογές – Έτοιμοι οι εκλογικοί κατάλογοι

Advertisement

Sponsored by exness

Υποβάλλουν υποψηφιότητες και επίσημα σήμερα οι ιεράρχες – 7 οι γνωστοί υποψήφιοι εκτός απροόπτου – Από τις 9 μέχρι τις 11 η υποβολή υποψηφιοτήτων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή

Από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 11 έχουν την ευχέρεια οι ιεράρχες που πληρούν τα κριτήρια σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας της Κύπρου, να υποβάλλουν και επίσημα τις υποψηφιότητες τους για τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου.

Advertisement

Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ετοιμασίας των εκλογικών καταλόγων οι ενδιαφερόμενοι σήμερα εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Όπως διαμήνυσε ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Γιάννης Χαριλάου, ο λαός θα ενημερωθεί πιθανότατα τις πρώτες τρεις ημέρες του Δεκέμβρη, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ειδική πλατφόρμα όπου θα εμφανίζεται το εκλογικό κέντρο που θα μπορεί να ψηφίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Σύμφωνα με τον κ.Χαριλάου θα λειτουργήσουν χίλια εκλογικά κέντρα, διευκρινίζοντας ότι αν δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους από μη Κύπριους, οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 18 Δεκεμβρίου.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τις δημόσιες τοποθετήσεις τους έγινε γνωστό το ενδιαφέρον 7 ιεραρχών για να διεκδικήσουν τον Αρχιεπισκοπικό θώκο.

Αυτοί που επέδειξαν μέχρι σήμερα ενδιαφέρον είναι:

  • Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος
  • Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος
  • Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος
  • Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας
  • Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος
  • Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος
  • Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος λόγος για εκλογή Αρχιεπισκόπου ανήκει στην Ιερά Σύνοδο, η οποία θα κληθεί να ψηφίσει έναν ιεράρχη από το τριπρόσωπο που θα εκλεγεί από την ψήφο του λαού. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές θα διεξαχθούν 18 Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, χωρίς να γνωρίζουμε για την ώρα ακριβώς πότε θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος.

Πάντως σε δηλώσεις του στη Cyprus Times ο τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, υπέδειξε ότι εκτός απροόπτου, η σύνοδος αναμένεται να συνέλθει για ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου, μεταξύ Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network