MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καδής: Υπάρχει Κυβερνητική θέληση για εκτόνωση της κατάστασης στην Παιδεία

Advertisement

Sponsored by exness

Υπάρχει Κυβερνητική θέληση για εκτόνωση της κατάστασης στην Παιδεία, δηλώνει ο Κ.Καδής – «Οι εκπαιδευτικοί, έχουν υπαναχωρήσει στα συμφωνηθέντα»

Advertisement

Υπάρχει Κυβερνητική θέληση για εκτόνωση της κατάστασης στην Παιδεία, αλλά  οι εκπαιδευτικοί, έχουν υπαναχωρήσει στα συμφωνηθέντα με την Κυβέρνηση λέγει ο Κώστας Καδής,  υπό την ιδιότητα του ως μέλος της τριμελούς Επιτροπής για την κρίση στην Παιδεία.

Ο κ. Κώστας Καδής, απαντούσε στις κατηγορίες που εξαπέλυσαν κατά της Κυβέρνησης ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ, ότι δηλαδή δεν έχει γίνει πραγματικός διάλογος και ότι η Κυβέρνηση προσπάθησε να παγιδεύσει τους εκπαιδευτικούς. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν το πρωί στο ΡΙΚ, από τον Γιάννο Σωκράτους ΓΓ της ΟΕΛΜΕΚ και τον Χάρη Χαραλάμπους ΓΓ της ΠΟΕΔ.

«Με τις τελευταίες εξελίξεις έχει καταρριφθεί και το τελευταίο επιχείρημα, και η τελευταία αμφιβολία για το αν υπήρξε ή όχι διάλογος» ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, υπό την ιδιότητα του ως μέλος της τριμελούς Επιτροπής για την κρίση στην Παιδεία που διόρισε η Κυβέρνηση. «Έγινε διάλογος για 6 ώρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και άλλες έξι ώρες με μια Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν τρεις Υπουργοί. Μάλιστα στο τέλος αυτής της συνεδρίας δώσαμε τα χέρια, συμφωνήσαμε» είπε ο κ. Καδής και πρόσθεσε: «Άρα θεωρώ ότι αυτό που έπρεπε να γίνει, είναι οι ηγέτες των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων να περάσουν τα συμφωνηθέντα στη Βάση και στα Όργανα των Οργανώσεων τους, ώστε να λήξει αυτό το θέμα».

Ο κ. Καδής, είπε επίσης ότι «η Κυβέρνηση φάνηκε ότι είχε τη βούληση να προχωρήσει σε ενέργειες οι οποίες θα εκτόνωναν την κατάσταση, αλλά πρωτίστως θα έδιναν τη δυνατότητα θα έδιναν τη δυνατότητα να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τα μεγάλα θέματα της Παιδείας, για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη περίοδο, αλλά και την εισαγωγή νέων μεταρρυθμίσεων για τη συνολική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης», ανέφερε ο Υπουργός και πρόσθεσε:
«Αντ’ αυτού βλέπουμε να υπάρχει μια τάση για υπαναχώρηση στα συμφωνηθέντα κάθε φορά, αλλά και για υποβάθμιση της εικόνας της Κυβέρνησης. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον» είπε ο κ. Καδής.

Καταλήγοντας ο κ. Καδής ανέφερε ότι «οι θέσεις της Κυβέρνησης, έχουν καταγραφεί, είναι αυτές που συμφωνήθηκαν με τις εκπαιδευτικές Οργανώσεις και στη βάση αυτών των συμφωνιών μπορεί να βρεθεί λύση”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση σε περίπτωση που συνεχιστεί το αδιέξοδο στην κρίση με την Παιδεία, ο κ. Καδής είπε «Υπάρχει η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης- ακολουθώντας τη νομοθεσία και το σύνταγμα και σεβόμενη τις όποιες επιλογές των εκπαιδευτικών οργανώσεων- να διασφαλίσει το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal