MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καδής: Σχεδιασμός και υλοποίηση Εθνικής Στρατηγικής για τη βία στο σχολείο

Advertisement

Sponsored by exness

To Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τα άλλα αρμόδια Υπουργεία, προχωρεί στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής σε δηλώσεις του στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης για την παρουσίαση του Προγράμματος ViSC (Viennese Social Competence Program), ενός παρεμβατικού προγράμματος πρόληψης της βίας και ενίσχυσης των κοινωνικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων των μαθητών. 

Advertisement

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έδειξαν μείωση της βίας και της θυματοποίησης στα σχολεία εφαρμογής του προγράμματος ViSC και ανάπτυξη της ειρηνικής και ευχάριστης συνύπαρξης ανάμεσα στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Ο κ. Καδής χαιρέτισε την παρουσίαση του προγράμματος, τονίζοντας ότι το ViSC στοχεύει στην προληπτική προσέγγιση και αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στην αντικοινωνική συμπεριφορά, στην επιθετικότητα, στην παραβατικότητα και ειδικότερα στις στρατηγικές αντιμετώπισης και διαχείρισης της εκφοβιστικής συμπεριφοράς.

Τόνισε ότι το Υπουργείο είναι πολύ ευαίσθητο σε θέματα καλλιέργειας δεξιοτήτων και στάσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού και στη διάπλαση ολοκληρωμένων πολιτών.  Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής και των οικονομικών δυνατοτήτων του, ο κ. Καδής σημείωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενθαρρύνει την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης και ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονέων τους, για πρόληψη και ορθή αντιμετώπιση αντικοινωνικών συμπεριφορών.

Εκπρόσωποι των σχολείων εφαρμογής του ViSC, με παρεμβάσεις τους, μετέφεραν μια εικόνα αλλαγής και βελτίωσης της σχολικής τους μονάδας και ανέδειξαν το εκπαιδευτικό έργο και τη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί στα σχολεία, όταν συνεπικουρούνται από εξειδικευμένα παρεμβατικά προγράμματα, όπως το ViSC.

Το πρόγραμμα VISC πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δρα Dagmar Strohmeier, του Πανεπιστήμιου Εφαρμοσμένων Επιστημών της Άνω Αυστρίας, και τη Δρα Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη, της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Συντονιστικής Επιτροπής Υγείας και Πολιτότητας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το θεωρητικό και επιστημονικό πλαίσιο της εφαρμογής παρουσίασε στη δημοσιογραφική διάσκεψη η Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος Δρ Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network