MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καδής προς ΠΟΕΔ: Μην προσπαθείτε να ανακαλύψετε προβλήματα και συνεργαστείτε

Advertisement

Sponsored by exness

Η ΠΟΕΔ να αφήσει τις μεμψιμοιρίες και να συνεργαστεί για ομαλή σχολική χρονιά, λέει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής – Κανένας αποπροσανατολισμός σχετικά με τα προβλήματα των σχολείων και την πρόταση για αξιολόγηση των μαθημάτων – Απέφυγε να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς του Προέδρου της ΠΟΕΔ

Advertisement

Απάντηση στα όσα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ανέφερε σήμερα σε διάσκεψη Τύπου, έδωσε το μεσημέρι ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, ο οποίος κάλεσε την οργάνωση “να αφήσει τις μεμψιμοιρίες και την προσπάθεια να ανακαλύψει προβλήματα παραμονές της έναρξης της σχολικής χρονιάς και να συνεργαστεί με το Υπουργείο για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί, ομαλά, αυτή τη νέα σχολική χρονιά”.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο σύσκεψης στο Λανίτειο Λύκειο, ο κ. Καδής σχολίασε τις αναφορές της ΠΟΕΔ περί προσπάθειας, από πλευράς Υπουργείου, αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, με τη δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ της πρότασης για αξιολόγηση των μαθημάτων.

Ο κ. Καδής υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία προσπάθεια αποπροσανατολισμού και καμία άλλη σκοπιμότητα από τη δημοσιοποίηση της πρότασης.

“Αυτήν την έκθεση την έχει και η ΠΟΕΔ, την έχει και η ΟΕΛΜΕΚ και οι οργανωμένοι γονείς, την έχουν όλοι, άρα αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα έβγαινε και στον Τύπο”, είπε ο Υπουργός Παιδείας, υποδεικνύοντας πως “όπως όλα τα θέματα, έτσι και αυτό, το Υπουργείο το διαχειρίζεται με πλήρη διαφάνεια”.

Αυτή η πρόταση που έχουμε ετοιμάσει και είδε το φως της δημοσιότητας, συνέχισε, δεν είναι ούτε τελική, ούτε οριστική, “είναι μια πρόταση που μπαίνει στο τραπέζι του διαλόγου με τους εκπαιδευτικούς εταίρους και στη βάση των απόψεων που θα ακούσουμε, είμαστε έτοιμοι να διαμορφώσουμε τις τελικές μας προτάσεις”.

Είπε, επίσης, πως “όπως σε όλα τα ζητήματα, το αντιμετωπίζουμε με καθαρά τεχνοκρατική προσέγγιση, δεν κάθισε μόνος του ο Υπουργός ή ένας υπάλληλος του Υπουργείου να διαμορφώσει την πρόταση που είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά ήταν μια επιστημονική επιτροπή, η οποία ήταν διατμηματική, κάλυπτε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και έτσι η πρόταση αφορά ολοκληρωμένα, ολόκληρο το εκπαιδευτικό μας σύστημα, από το δημοτικό μέχρι το λύκειο και άρα είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη”.

Ανέφερε ακόμη πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς που ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ και πρόσθεσε πως “οι διαπιστώσεις μας, μέσα από τις επισκέψεις στα σχολεία, δείχνουν ότι είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας και δεν μπορώ να αντιληφθώ ποια σκοπιμότητα έχουν αυτά τα σχόλια αυτές τις μέρες”.

Κληθείς να σχολιάσει εξάλλου την προθεσμία των 15 ημερών που έδωσε η ΠΟΕΔ και την προειδοποίηση για λήψη μέτρων, ο Υπουργός είπε πως “ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του”, ενώ κάλεσε για ακόμη μια φορά όλους τους εκπαιδευτικούς εταίρους να συνεργαστούν με το Υπουργείο “για να δώσουμε ό,τι καλύτερο γίνεται στα παιδιά μας”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network