MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καδής: Προκλήθηκε μόνο αναστάτωση από τη σημερινή αποχή των μαθητών

Advertisement

Sponsored by exness

Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε τη σημερινή αποχή των μαθητών από τις τάξεις τους, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, μιλώντας το πρωί από τη Λεμεσό, στο περιθώριο επίσκεψης που πραγματοποίησε σε σχολεία της πόλης, σημειώνοντας ότι προκαλείται αναστάτωση χωρίς λόγο.

Advertisement

Από τη στιγμή που διευθετήθηκε συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, για τις 30 του μήνα και εφόσον έχει ήδη ανακοινωθεί η πρόθεση του Υπουργείου όπως κατά τη φετινή χρονιά υπάρχει ανοικτός διάλογος με τους γονείς και μαθητές μέσω συστηματικών συναντήσεων, η σημερινή αποχή δεν εξυπηρετεί κανέναν. «Είναι απορίας άξιον τι βρίσκεται πίσω από τη σημερινή αποχή των μαθητών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Παιδείας.

Η αποχή των μαθητών, μόνο αναστάτωση προκαλεί. Επί της ουσίας, όσον αφορά τη μείωση των εξόδων των μαθητών, που είναι και το βασικό τους ζητούμενο, γίνονται ήδη είπε ο Υπουργός σημαντικές παραχωρήσεις, όμως στοχευμένα. «Κάνουμε ελαφρύνσεις στους μαθητές και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, που είναι στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Σε μια τέτοια περίοδο δε μπορεί κανείς να δίνει ελαφρύνσεις σε όλους, δηλαδή με τον ίδιο τρόπο στον άνθρωπο που έχει ανάγκη και στον εκατομμυριούχο», είπε.

Το Υπουργείο, όπως ανέφερε, στηρίζει τους μαθητές και τις οικογένειες τους σε μία σειρά από θέματα, όπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ο σχολικός ρουχισμός και η δωρεάν σίτιση σε όσους έχουν ανάγκη. 

Οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματα του την τρίτη εκπαιδευτική περίοδο, μετά από την απόφαση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), για να διαμαρτυρηθούν για το υψηλό κόστος στα σχολικά τέλη. Παράλληλα, όπως ανέφεραν στην ανακοίνωση τους,  εμφανίζονται ενοχλημένοι για τις αλλαγές στην παιδεία κάνοντας λόγο για «προχειρότητα και οι ερασιτεχνισμούς» του Υπουργείου, που  κάνουν τους μαθητές και ειδικά της Α’ Λυκείου, «πειραματόζωα». 

Μακριά από τα θρανία σήμερα οι μαθητές

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network