MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καδής: Η ΠΟΕΔ ταλαιπωρεί τον χώρο της παιδείας και την κυπριακή οικογένεια

Advertisement

Sponsored by exness

Απογοήτευση και έντονο προβληματισμό στο Υπουργείο Παιδείας έπειτα από τις σημερινές αποφάσεις της ΠΟΕΔ – Προειδοποιεί τον Υπουργό και απειλεί με κλιμάκωση μέτρων – Αδυνατεί να στηρίξει τους ισχυρισμούς της η ΠΟΕΔ και ταλαιπωρεί παιδεία και οικογένεια, λέει το Υπουργείο

Advertisement

Απογοήτευση και έντονο προβληματισμό για τις σημερινές αποφάσεις του ΔΣ της ΠΟΕΔ, εκφράζει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας, που χαρακτηρίζει τη στάση της συντεχνίας ακατανόητη και ατυχή.

Στην ανακοίνωση το Υπουργείο αναφέρει πως “με πρόφαση την δήθεν προβληματική στελέχωση των σχολείων μας, η ΠΟΕΔ ταλαιπωρεί και αναστατώνει τους τελευταίους μήνες τον χώρο της παιδείας και την κυπριακή οικογένεια”.

“Μετά από ένα μήνα ομαλής λειτουργίας των σχολείων μας, η ΠΟΕΔ αντιλαμβανόμενη την αδυναμία να στηρίξει τους ισχυρισμούς της, συνεχίζει να προκαλεί αναστάτωση θέτοντας, τώρα, ως προμετωπίδα τους όρους εργοδότησης συγκεκριμένου αριθμού εκπαιδευτικών”, αναφέρει το Υπουργείο.

Αναφέρει επίσης ότι αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελούν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και έχει επανειλημμένα εξηγήσει προφορικά και γραπτώς ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση, που αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, αφενός διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των σχολείων και, αφετέρου, θα ισχύσει αποκλειστικά και μόνο για τη φετινή σχολική χρονιά. Τους ίδιους ακριβώς όρους εργοδότησης φαίνεται να αποδέχονται οι εκπαιδευτικές οργανώσεις της Μέσης Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, σημειώνει το Υπουργείο.

Το Υπουργείο σημειώνει πως η ΠΟΕΔ  με τη στάση της, “απειλεί αδικαιολόγητα την κοινωνία της Κύπρου, η οποία κάνει καθημερινά θυσίες για την επαναφορά της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου μας, ώστε να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, και θέτει χρονοδιαγράμματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος αυτή την περίοδο διεξάγει έναν κρίσιμο αγώνα για την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος”.

Το Υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει ακατανόητη και ατυχή τη στάση της ΠΟΕΔ “να μπλοκάρει τις καινοτομίες και τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος”. Σημειώνει ότι το ίδιο , με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών μας, συνεχίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προσπάθειές του για μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network