MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καδής για σχέδιο Ακάμα: Εξετάζονται αντισταθμιστικά οφέλη για ιδιοκτήτες γης

Advertisement

Sponsored by exness

Στην Πάφο ο Υπουργός Γεωργίας – Μίλησε για το τοπικό σχέδιο του Ακάμα – Εξήγησε για τα αντισταθμιστικά οφέλη που εξετάζονται να παραχωρηθούν στους ιδιοκτήτες γης – Σχολιασμός και για την εξαγγελθείσα διαμαρτυρία στην παραλία της Λάρας

Αντισταθμιστικά οφέλη αναμένεται ότι θα λάβουν οι ιδιοκτήτες γης του Ακάμα των οποίων οι περιουσίες έχουν απωλέσει τα αναπτυξιακά τους δικαιώματα.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή, τα συναρμόδια υπουργεία με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, επεξεργάζονται τα οφέλη που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν στους ιδιοκτήτες τεμαχίων γης, η αξία των οποίων εκμηδενίζεται με την εφαρμογή του διαχειριστικού σχεδίου της Χερσονήσου.

Ο Κώστας Καδής δήλωσε με παρουσία του στο χωριό Κάθηκα, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να εγκριθεί το τοπικό σχέδιο του Ακάμα.

Η ολοκληρωμένη λύση που θα δοθεί σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, ανέφερε, θα βελτιώνει την εμπειρία στους επισκέπτες και θα δίνει την δυνατότητα στις κοινότητες να αναπτυχθούν με ένα αειφόρο τρόπο διατηρώντας ταυτόχρονα το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ο στόχος είναι, συμπλήρωσε, να ικανοποιηθεί και η τοπική κοινωνία. Ο κ. Καδής ξεκαθάρισε ότι οι απόψεις του Τμήματος Περιβάλλοντος πρέπει να γίνουν αποδεκτές, διευκρινίζοντας ότι τα αντισταθμιστικά μέτρα θα αφορούν τους ιδιοκτήτες γης που κατείχαν αναπτυξιακούς συντελεστές και που δεν θα έχουν με τους νέους σχεδιασμούς.

Παραδέχθηκε ότι από το σχέδιο επηρεάζεται περισσότερο η κοινότητα της Ίνειας και ιδιοκτήτες γης της περιοχής. Ο Ακάμας, είπε, ελκύει για αυτό που είναι σήμερα και θα πρέπει να διαφυλαχθεί όμως δεν θα πρέπει από την άλλη, συμπλήρωσε, να υποφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Διαμαρτυρία αλλά χωρίς ζημιές

Αναφορικά με την εξαγγελθείσα από το κοινοτικό συμβούλιο Ίνειας εκδήλωσης διαμαρτυρίας στην παραλία της Λάρας για την ερχόμενη Κυριακή, χώρο ωοτοκίας των χελωνών, ο κ. Καδής δήλωσε ότι είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαμαρτυρηθεί για κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί.

Δεν είναι όμως αποδεκτό, ανέφερε, να υπάρξουν ακραίες συμπεριφορές και να γίνουν ζημιές είτε σε φωλιές χελωνών είτε σε οποιοδήποτε άλλο είδος της βιοποικιλότητας της περιοχής.

Για το ίδιο θέμα ο κοινοτάρχης Ίνειας, Γιάγκος Τσίβικος, δήλωσε ότι οι κάτοικοι δεν έχουν άλλη υπομονή καλώντας την πολιτεία πριν εξαγγείλει το νέο σχέδιο να λάβει υπόψιν τα αναπτυξιακά δικαιώματα των ιδιοκτήτων γης και της κοινότητας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network