MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καδής: Εργαζόμαστε για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων

Advertisement

Sponsored by exness

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, τους τελευταίους 20 περίπου μήνες, εργάζεται εντατικά, συστηματικά και μεθοδευμένα, ώστε να εφαρμόσει μια σειρά από αναγκαίες, κατά γενική ομολογία, μεταρρυθμίσεις και καινοτομίες, είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Advertisement

Σε χαιρετισμό του, στο 5ο Παγκύπριο Συνέδριο της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, ο Υπουργός ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές ουσιαστικό στόχο έχουν να βελτιώσουν πρακτικές και δεδομένα του εκπαιδευτικού συστήματος, που για χρόνια λειτουργούσαν αναχρονιστικά.

Άλλωστε, σημείωσε, τα αποτελέσματα διεθνών ερευνών, στις οποίες συμμετείχε και η Κύπρος, καταδεικνύουν την ανάγκη που υπάρχει και κατ’ επέκταση την υποχρέωση που έχουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι να εργαστούμε υπεύθυνα και αποφασιστικά, προκειμένου να βελτιώσουμε τα μαθησιακά αποτελέσματα των παιδιών μας και να διασφαλίσουμε την ποιότητα, σε όλους του τομείς της εκπαίδευσης.

“Επιδιώκοντας τον εκσυγχρονισμό σε καίρια ζητήματα, τα οποία παράλληλα είναι μεταξύ τους αλληλένδετα, τέθηκαν φέτος σε εφαρμογή αναπροσαρμογές που αφορούν τη δομή του σχολικού προγράμματος, αλλά και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, ώστε, μεταξύ άλλων, να διδάσκεται στους μαθητές μας η χρήσιμη γνώση, να καλλιεργείται η κριτική ικανότητα και να δίδεται, μέσω των επιλογών τους, ένας σαφής επαγγελματικός προσανατολισμός”, πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, το νέο σύστημα διορισμών αλλά και το σύστημα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, αναμένουμε ότι θα αλλάξει κατά πολύ την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Παράλληλα, συμπλήρωσε, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαβουλεύσεων το νέο, σύγχρονο, ολοκληρωμένο και πολυδιάστατο σύστημα αξιολόγησης τόσο των εκπαιδευτικών όσο και του εκπαιδευτικού έργου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network