MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καδής: Επιτυχημένος ο θεσμός των ΜΙΕΕΚ

Advertisement

Sponsored by exness

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τα προγράμματα που προσφέρονται στα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ), σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων τους, καθιστά την όλη προσπάθεια ιδιαίτερα επιτυχημένη, είπε απόψε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής

Advertisement

Σε χαιρετισμό στην τελετή αποφοίτησης των ΜΙΕΕΚ, σημείωσε πως είναι ένας καινούριος θεσμός, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του την ακαδημαϊκή χρονιά 2012-13, σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Μέσα από τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στα ΜΙΕΕΚ, είπε, οι νέοι μας αποκτούν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να υποστηρίξουν επαγγελματικούς χώρους που σχετίζονται άμεσα με τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς εργασίας.

Επιπρόσθετα, τα ΜΙΕΕΚ, βασισμένα σε ευρωπαϊκές αρχές για τη δια βίου μάθηση, παρέχουν τη δυνατότητα σε εργαζόμενους να παρακολουθήσουν συγκεκριμένα προγράμματα και να αποκτήσουν πρόσθετη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις αυξημένες ανάγκες των επαγγελμάτων τους.

Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύει ο τόπος μας, με τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους μας, τόνισε, τα δεδομένα αυτά μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε και να ελπίζουμε.

Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συνεχίζει, με υπευθυνότητα και μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στρατηγικής, να προωθεί την αναβάθμιση και τη θεσμοθέτηση των ΜΙΕΕΚ, ώστε να τα κατοχυρώσει ως σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με επαγγελματική κατεύθυνση.

Πηγή: KYΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network