MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καδής: Αδικαιολόγητη τη διαμαρτυρία ΠΟΦΕΝ

Advertisement

Sponsored by exness

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θεωρεί αδικαιολόγητες τις σημερινές διαμαρτυρίες των φοιτητών, είπε ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου, Κώστας Καδής, σε σημερινές του δηλώσεις.

Η ΠΟΦΕΝ διοργανώνει το απόγευμα εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη μείωση το κονδυλίου για τη φοιτητική χορηγία με πορεία από τα φώτα τροχαίας (πρώην Honda) προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα επιδώσει σχετικό ψήφισμα.

Advertisement

Κληθείς, στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης, να σχολιάσει τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των φοιτητών, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού είπε ότι δεν υπάρχει κάτι το οποίο δικαιούνται οι φοιτητές με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, το οποίο δεν θα ανακτήσουν στο τέλος της ημέρας.

«Τα θέματα της φοιτητικής μέριμνας ρυθμίζονται από νομοθεσία, η οποία πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή με τη στήριξη της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτικών δυνάμεων. Θέλω να τονίσω εμφατικά ότι ούτε και ένα σεντ λιγότερο δεν θα πάρουν οι δικαιούχοι φοιτητές στη βάση αυτής της νομοθεσίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Καδής είπε ότι την ακαδημαϊκή χρονιά που πέρασε για πρώτη φορά πέραν από αυτά που προβλέπονταν στη νομοθεσία, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έδωσε μια σειρά από άλλες επιπρόσθετες παροχές προς τους φοιτητές είτε αυτές αφορούσαν την αύξηση του ποσού για τα φοιτητικά επιδόματα είτε αφορούσαν φοιτητικά επιδόματα για Ελληνες φοιτητές είτε αφορούσαν την κάλυψη των οφειλών φοιτητών, οι οποίοι αδυνατούσαν να πληρώσουν για να πάρουν το δίπλωμα τους είτε αφορούσαν την στήριξη των άπορων φοιτητών για την περίοδο των Χριστουγέννων είτε τη στήριξη συγκεκριμένων υποδομών, που θα διευκολύνουν συγκεκριμένους φοιτητές που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Όλες αυτές οι παροχές ήρθαν επιπρόσθετα από αυτά που προβλέπονται στη νομοθεσία για πρώτη φορά. Αυτό θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είχε εκτιμηθεί από την ΠΟΦΕΝ, από τους φοιτητές μας και γι’ αυτό θεωρούμε αδικαιολόγητες τις σημερινές διαμαρτυρίες. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο δικαιούνται οι φοιτητές μας με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, το οποίο δεν θα ανακτήσουν στο τέλος της ημέρας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καδής είπε ότι σε σχέση με το περσινό προϋπολογισμό παρουσιάζεται φέτος μια αύξηση της τάξης του 33% στα φοιτητικά επιδόματα.

Ο περσινός προϋπολογισμός, συνέχισε, προέβλεπε φοιτητικά επιδόματα ύψους 3,75 εκατομμυρίων «και θα πάμε σε προϋπολογισμό της τάξεως των 5 εκατομμυρίων με βάση τον προϋπολογισμό που έστειλε το Υπουργείο στην Βουλή».

«Άρα και εδώ παρουσιάζεται μια αυξημένη, αν θέλετε, ευαισθησία του Υπουργείου και μία αυξημένη παροχή προς τους φοιτητές μας. Το γεγονός ότι ένα ποσό το οποίο κάθε χρόνο παρέμενε αδιάθετο και επέστρεφε στο πάγιο ταμείο του κράτους, αξιοποιείται προς όφελος της παιδείας, συμπεριλαμβανομένης και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των φοιτητών μας. Θεωρούμε ότι αυτό θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται ως υπευθυνότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των κονδυλίων που έχει στη διάθεση του και να μην αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο», κατέληξε ο κ. Καδής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal