MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Ιστορικής σημασίας» συμφωνία για αναβάθμιση των κλιμάκων αστυνομικών και πυροσβεστών

Advertisement

Sponsored by exness

Κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ χαιρετίζει μία ιστορικής σημασίας συμφωνία για την αναβάθμιση των κλιμάκων αστυνομικών και πυροσβεστών – Αυτούσια η ανακοίνωσή τους

Ιστορικής σημασίας χαρακτηρίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση η ΠΑΣΥΔΥ, ο ΣΑΚ και ο ΣΥΠΥΚ, την επίτευξη συμφωνίας για το πολυσυζητημένο θέμα της αναβάθμισης των κλιμάκων αστυνομικών και πυροσβεστών.

Advertisement

Οι τρείς σύνδεσμοι εκφράζουν βεβαιότητα μέσω της κοινής ανακοίνωσης, ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα που είχαν ταχθεί διαχρονικά υπέρ του δικαίου αιτήματος των συναδέλφων τους θα υπερψηφίσουν τις σχετικές πρόνοιες του Προϋπολογισμού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουν προς τον Υπουργό Οικονομικών, τους γενικούς διευθυντές των Υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, καθώς και στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στο μεταξύ μετά κι από αυτή την εξέλιξη ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ αναστέλλει τη συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας που ήταν προγραμματισμένη  για τις 23 Σεπτεμβρίου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες και διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της ΜΕΠΑ, που κορυφώθηκαν την τελευταία περίοδο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης έχει διαβεβαιώσει τις ηγεσίες της ΠΑΣΥΔΥ, του ΣΑΚ και του ΣΥΠΥΚ ότι η σκοπούμενη αναβάθμιση των κλιμάκων των ειδικών αστυνομικών, αστυνομικών και πυροσβεστών μέχρι το βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου και των αντίστοιχων βαθμών της Πυροσβεστικής γίνεται αποδεκτή και οι συμφωνηθείσες ρυθμίσεις θα δρομολογηθούν προς συμπερίληψη στους προϋπολογισμούς του 2023 με στόχο την υλοποίησή τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα και με βάση τις σχετικές συνεννοήσεις προνοείται η αναβάθμιση όλων των θέσεων κατά μία κλίμακα με διαφοροποίηση του βαθμού εισδοχής από τις συνδυασμένες κλίμακες Α3-Α5-Α7(ιι) στις συνδυασμένες κλίμακες Α5-Α7-Α8(ι).

ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ χαιρετίζουν την ιστορικής σημασίας συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της οποίας ικανοποιείται το κυρίαρχο αίτημα των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όσους συνέβαλαν στην επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου.

Ειδικότερα, ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ ευχαριστούν τον Υπουργό Οικονομικών και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, τον Αρχηγό της Αστυνομίας που ήταν συνοδοιπόρος στην όλη προσπάθεια και τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που εκπόνησε τις μελέτες για τεκμηρίωση του αιτήματος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ.Αβέρωφ Νεοφύτου για τη συμβολή του στην ευόδωση της όλης προσπάθειας.

Εκφράζεται η βεβαιότητα ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα που είχαν ταχθεί διαχρονικά υπέρ του δικαίου αιτήματος των συναδέλφων θα υπερψηφίσουν τις σχετικές πρόνοιες του Προϋπολογισμού. Επισημαίνεται παράλληλα ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιλαμβάνεται ήδη της τροποποίησης των σχετικών Κανονισμών με στόχο την κατάθεση τους στη Βουλή για ψήφιση.

ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ διαβεβαιώνουν τα μέλη τους ότι θα βρίσκονται πάντοτε δίπλα από τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που τους απασχολούν και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα μεριμνούν ώστε τα προβλήματα αυτά να οδηγούνται στις καλύτερες δυνατές υπό τις περιστάσεις λύσεις.

Υπό το φως και της επίτευξης της ιστορικής αυτής συμφωνίας ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ καλούν όλα τα μέλη τους να τους περιβάλουν με εμπιστοσύνη και να πυκνώσουν τις γραμμές των δύο Συνδέσμων για την αποτελεσματική διασφάλιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων τους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network