MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ισοβίτες και κατάδικοι στο σανίδι… Αποσπάσματα από τη θεατρική παράσταση (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Μία θεατρική παράσταση, διαφορετική από τις υπόλοιπες, ανέβηκε χθες βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών – Η Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Φυλακών παρουσίασε το θεατρικό έργο του Μιχάλη Πιτσιλλίδη «Για Ποιον να Βρέξει» – Δυνατά μηνύματα και μέσα από το έργο και από τις προσπάθειες των ίδιων των φυλακισμένων

Advertisement

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης, που σκηνοθέτησε αφιλοκερδώς η ηθοποιός Ζωή Κυπριανού, που δεν ήταν άλλοι από κατάδικους των Κεντρικών Φυλακών, που απαρτίζουν τη Θεατρική Ομάδα του σωφρονιστικού ιδρύματος, κέρδισαν το πιο ζεστό χειροκρότημα του κοινού, που επιβράβευσε τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν.

Άνθρωποι που καμία σχέση δεν έχουν με το θέατρο και την υποκριτική, αφιέρωσαν χρόνο και ενέργεια, παρουσιάζοντας ένα έργο που εκτός από δυνατά μηνύματα, μέσω της πλοκής του, έστειλε και το μήνυμα ότι η ζωή γι’ αυτούς τους ανθρώπους εντός των Κεντρικών Φυλακών δεν τελειώνει.  

Είναι η πρώτη φορά που είχαν την ευκαιρία να εργαστούν μαζί γυναίκες και άνδρες κρατούμενοι μέσω της λειτουργίας της μικτής θεατρικής  ομάδας, και να παρουσιάσουν εκτός του χώρου των Φυλακών τη δουλειά τους στο κοινό.

Μετά το τέλος της παράστασης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου και η Αν. Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, έδωσαν ανθοδέσμες στους πρωταγωνιστές και ευχαρίστησαν τη Ζωή Κυπριανού για τη διοργάνωση της βραδιάς.

Ακολούθως, οι συγγενείς πρώτου βαθμού των φυλακισμένων, που παρακολούθησαν με συγκίνηση τους δικούς τους ανθρώπους να φέρνουν εις πέρας αυτό το εγχείρημα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για λίγο μαζί τους.

Η συγκίνηση ξεχείλιζε στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, ιδιαίτερα μεταξύ των συγγενών των φυλακισμένων, που στα πρόσωπα αυτών που οι περισσότεροι βλέπουν κοινούς εγκληματίες, αυτοί βλέπουν τους πιο αγαπημένους τους ανθρώπους.

Το δυνατότερο μήνυμα του έργου βγήκε στο τέλος, μέσα από το μονόλογο ενός εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης, του Τάσου Κρασοπούλη. Όπως και στο έργο, που ο «κακός» της υπόθεσης έκανε την πιο σπουδαία πράξη, σώζοντας έναν άνθρωπο, έτσι και στη ζωή… Κανείς δε γεννιέται κακός…

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal