MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Ισονομία…!» Ένωσαν φωνές οι κάτοχοι αξιογράφων (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Ένωσαν τις φωνές τους οι κάτοχοι αξιογράφων που διαμαρτύρονται έξω από Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και Ανώτατο – Ζητούν απόδοση δικαιοσύνης και ισονομία – Πρόκειται για 14 χιλιάδες υποθέσεις – Τα όσα είδαν το φως αναφορικά με καταβολή αποζημιώσεων στην κόρη και αδελφή του Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου ξεχείλισαν γι’ αυτούς το ποτήρι της οργής

Advertisement

Δυναμική κινητοποίηση κατόχων αξιογράφων έξω από Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και Ανώτατο Δικαστήριο. Κρατώντας πλακάτ, φωνάζοντας συνθήματα και φορώντας κάποιο εξ αυτών κίτρινα γιλέκα στα γαλλικά πρότυπα απαιτούν ισονομία.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται μετά και τις αποκαλύψεις για την καταβολή αποζημιώσεων στην κόρη και αδελφή του Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου Μύρωνα Νικολάτου που είχαν στην κατοχή τους αξιόγραφα.

Έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου βρίσκονται δεκάδες κάτοχοι αξιογράφων οι οποίοι κάλεσαν τον Πρόεδρο του Ανωτάτου να αναλάβει και τις δικές τους υποθέσεις για να τις διευθετήσει κατά τον ίδιο τρόπο.


Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης δήλωσε ότι όσες φορές ζήτησαν  από την Τράπεζα να γίνει εξώδικη διευθέτηση των υποθέσεών τους, η Τράπεζα είχε αρνηθεί.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατόχων αξιογράφων συνεχίζεται έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο. Αντιπροσωπεία των κατόχων εισήλθε εντός του Ανώτατου Δικαστηρίου και παρέδωσε υπόμνημα. Ζήτησαν όπως συναντήσουν μάλιστα τον Πρόεδρο του Ανωτάτου, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν αφού απουσίαζε.

Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι «ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων εκφράζει σοβαρή ανησυχία για όσα τεκταίνονται στους νομικούς κύκλους της Κύπρου και ζητεί από την κυπριακή δικαιοσύνη ίση μεταχείριση όλων των πολιτών. Οι αγωγές μας να εκδικάζονται κατά προτεραιότητα και οι αποφάσεις να λαμβάνονται το ταχύτερο. Δεν είναι σωστό, αγωγές που κινήθηκαν πριν 5-6 χρόνια να εκκρεμούν ακόμη, και οι πιο πολλές να μην έχουν καν αρχίσει να εκδικάζονται. Διερωτόμαστε πότε καταχωρίστηκαν οι υποθέσεις που διευθετήθηκαν εξωδικαστικώς από την Τράπεζα Κύπρου, και αν ήταν η σειρά τους να εκδικαστούν και να διακανονιστούν».

Την Πέμπτη το μεσημέρι το ΔΣ του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα και ακολούθως θα παραθέσει διάσκεψη Τύπου.

«Τα χάσαμε όλα… τα πάντα».

«Είναι κλοπή, είναι ληστεία…»

«Εκλέψαν μας…!»

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα όσα φώναξαν οι διαμαρτυρόμενοι.

Δείτε πιο κάτω δηλώσεις και πλάνα όπως μεταδόθηκαν στη μεσημβρινή εκπομπή του Alpha «AlphaEnimerosi».

Δείτε Εικόνα από τη Διαμαρτυρία έξω από το Ανώτατο

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network