MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ισχυρισμοί της «επίτροπου διοικήσεως» για απομόνωση των Τουρκοκυπρίων και παραβιάσεις δικαιωμάτων

Advertisement

Sponsored by exness

Ισχυρισμοί της «επίτροπου διοικήσεως» για απομόνωση των Τουρκοκυπρίων και παραβιάσεις δικαιωμάτων – Υποστήριξε ότι αποτελεί εμπόδιο για μια δίκαιη και μόνιμη λύση του Κυπριακού η διαφορά καθεστώτος που προέκυψε ως αποτέλεσμα της «λανθασμένης ανάλυσης του Κυπριακού από τη διεθνή κοινότητα»

Η «επίτροπος διοικήσεως» του ψευδοκράτους, Ιλκάν Βαρόλ ισχυρίστηκε ότι εξακολουθούν να υφίστανται οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις οποίες εκτίθενται οι Τουρκοκύπριοι σε κάθε τομέα.

Advertisement

Σε ομιλία της σε συνέδριο με θέμα «Το μέλλον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον 21ο αιώνα», που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία, η κ. Βαρόλ υποστήριξε ότι η τουρκική εισβολή το 1974 όχι μόνο απέτρεψε περαιτέρω βία και απώλειες ζωών στο νησί, αλλά και την προσάρτηση του νησιού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η κ. Βαρόλ είπε ότι η αντιμετώπιση των Ελληνοκυπρίων από τη διεθνή κοινότητα ως το «λεγόμενο νόμιμο κράτος» του νησιού, κατά την έκφρασή της, ενθάρρυνε περαιτέρω τους Ελληνοκύπριους στην δήθεν «αδιάλλακτη πολιτική τους» και «ως αποτέλεσμα των «συστηματικών πολιτικών απομόνωσης» της ελληνοκυπριακής πλευράς, ο τουρκοκυπριακός «λαός» αντιμετώπισε κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες και οι νέοι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.

Υποστήριξε επίσης ότι αποτελεί εμπόδιο για μια δίκαιη και μόνιμη λύση του Κυπριακού η διαφορά καθεστώτος που προέκυψε ως αποτέλεσμα της «λανθασμένης ανάλυσης του Κυπριακού από τη διεθνή κοινότητα» και πρόσθεσε ότι το παράπονο των ατόμων από όλες τις ομάδες του τουρκοκυπριακού «λαού» όσον αφορά την πρόσβαση στα ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network