MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ιωσήφ: Υλοποίηση αναπτυξιακών έργων κοινής ωφελείας στον Μαθιάτη

Advertisement

Sponsored by exness

Στήριξη Κυβέρνησης στις προσπάθειες Μαθιάτη για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων κοινής ωφελείας

Την αμέριστη στήριξη της Κυβέρνησης στις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλει η κοινότητα Μαθιάτη σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων κοινής ωφελείας, που αναβαθμίζουν την Κοινότητα και βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής των κατοίκων εξέφρασε χθες σε χαιρετισμό με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα της Κοινότητας Μαθιάτη ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ.

Advertisement

Σημείωσε επίσης ότι η διατήρηση της ζωής στα χωριά μας, πολύ περισσότερο σε αυτά που βρίσκονται κοντά στα αστικά κέντρα και τα οποία χαρακτηρίζονται για τη φυσική ομορφιά τους, όπως η κοινότητα Μαθιάτη, αναμφίβολα αποτελεί προτεραιότητα τόσο της Κυβέρνησης όσο και των Τοπικών Αρχών.

Διαβιβάζοντας τα συγχαρητήριά του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην διοργάνωση, ο κ. Ιωσήφ είπε ότι η εκδήλωση αποτελεί μία κοινή πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαθιάτη και του Προέδρου και των Μελών της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, οι οποίοι σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, τιμούν τον ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου και συνάμα την Αγιότητα της μορφής και του έργου του καθώς και το γεγονός ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους Προστάτες της Κοινότητας.

Ανέφερε ότι οι ιερείς μαζί με την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα, που φέτος εορτάζει και πανηγυρίζει 20 χρόνια λειτουργίας, επιτελούν σπουδαίο πνευματικό και κοινωνικό έργο, που επιδρά ευεργετικά στους κατοίκους αλλά και στους ξένους επισκέπτες.

Οι εκκλησίες της Κοινότητας, σημείωσε ο κ. Ιωσήφ, πέρα από τη θρησκευτική αξία και παράδοση έχουν μεγάλη ιστορική σημασία, αφού κάποιες αποτελούν σπουδαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, που ανάγονται στον 12ο και 17ο αιώνα και είναι συνυφασμένοι με πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής των κατοίκων ενώ ταυτόχρονα γίνονται πόλος έλξης για πολλούς πιστούς που τους επισκέπτονται.

Η δημιουργία κοινοτικού χώρου στάθμευσης, η αναβάθμιση κοινοτικού πάρκου, σε ένα πλαίσιο υψηλών προδιαγραφών για να παρέχει ασφαλή ψυχαγωγία, η βελτίωση του οδικού δικτύου ύψους μισού και πλέον εκατομμυρίου, είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα, που προορίζονται για την Κοινότητα Μαθιάτη και που αποδεικνύουν τη βούληση να καταστεί η ύπαιθρος μας ελκυστική επιλογή κυρίως για τους νέους, συμπλήρωσε ο κ. Ιωσήφ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΜΠΑΚΕΝΓΚΑ;

ShootandGoal