MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ιωνάς: Θα συνεχιστεί και κατά το 2016, ο εκσυγχρονισμός των φυλακών

Advertisement

Sponsored by exness

Η εκπαίδευση στις Φυλακές, αποτελεί το συνδετικό κρίκο με τον κοινωνικό ιστό, διευκολύνοντας την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία και γι’ αυτό τον λόγο, η ανθρωποκεντρική αντιμετώπιση των κρατουμένων αποτελεί τον κύριο άξονα της σωφρονιστικής πολιτικής μας, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Advertisement

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια έκθεσης καλλιτεχνικών δημιουργημάτων, στο Τμήμα Φυλακών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, είπε πως η εκδήλωση αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση του εκσυγχρονισμού των φυλακών και του σωφρονιστικού μας συστήματος, αλλαγές οι οποίες θα συνεχιστούν και κατά το 2016, με τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου, τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του πλαισίου επανένταξης στη κοινωνία και τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της υπηρεσίας των δεσμοφυλάκων.

Η αξιοπρεπής και υγιής διαβίωσή των κρατουμένων, σημείωσε, διασφαλίζεται κυρίως με την υιοθέτηση προγραμμάτων που σκοπό έχουν την ενθάρρυνση για αυτοεκτίμηση και ανάπτυξη του αισθήματος ευθύνης στο πλαίσιο της εργασίας και της ψυχαγωγίας, ώστε με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, να επιτυγχάνεται και η ομαλότερη επανένταξή τους.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και η Διεύθυνση των Φυλακών, ανέφερε, εργάζονται εδώ και καιρό για τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και δραστηριότητες, υλοποιώντας τη δέσμευση της Κυβέρνησης για ποιοτική αναβάθμισή του, εφαρμόζοντας σημαντικές καινοτομίες και υλοποιώντας ουσιαστικές αλλαγές στη φιλοσοφία προσέγγισης των φυλακισμένων στο σύνολό τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο κ. Νικολάου, επενδύουμε στην ενίσχυση της παροχής ευκαιριών για συμμετοχή σε ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, και παροτρύνουμε την εμπλοκή όλων των κρατουμένων σε πολυδιάστατες δραστηριότητες, όπως σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εικαστικές δημιουργίες, αθλητικές συναντήσεις, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν μόνο θετικά αποτελέσματα.

Ενισχύοντας τα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα που προσφέρουμε για τους κρατούμενους, συνέχισε, αυξήθηκαν οι ευκαιρίες δημιουργίας, καλλιέργειας και ανάδειξης της προσωπικότητάς τους. Ταυτόχρονα, σημείωσε, δίδονται οι δυνατότητες και τα μέσα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, ενδυναμώνοντας παράλληλα τις ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και ενσωμάτωσης των κρατουμένων στη κοινωνία.

Περαιτέρω, μέσα από την αναθεώρηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Σχολείου των Φυλακών, είπε ο Υπουργός, παρέχεται η ευκαιρία στους φυλακισμένους που το επιθυμούν, να αποκτήσουν απολυτήριο γυμνασίου και απολυτήριο λυκείου, να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση και επαγγελματικά προσόντα, ακόμα και να φοιτήσουν σε πανεπιστήμιο, ώστε να αξιοποιούν τον χρόνο παραμονής τους και να αυξάνουν τις ευκαιρίες και δυνατότητες ενσωμάτωσις τους στην κοινωνία, μετά την αποφυλάκισή τους.

“Είναι γεγονός ότι η εμπλοκή των κρατουμένων σε μαθήματα, ως μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν εποικοδομητικά την περίοδο παραμονής τους στις Φυλακές, πρέπει να ενθαρρύνεται με κάθε τρόπο. Στόχος μας είναι να αναβαθμίζονται και να εκσυγχρονίζονται διαρκώς τα προγράμματα του Σχολείου των Φυλακών, ώστε να συμβαδίζουν πλήρως με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, αλλά και να διευρύνουμε τον κύκλο συνεργασιών μας με ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε όσο το δυνατό περισσότερες ευκαιρίες και κίνητρα για συμμετοχή σε προγράμματα δια βίου μάθησης”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network