MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ιωνάς: Τέρμα στις ποινές «χάδι» για οδικές παραβάσεις…Στέρηση οπλοκατοχής σε ειδικές περιπτώσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Τέρμα στις ποινές «χάδι» για οδικές παραβάσεις και στέρηση οπλοκατοχής σε ειδικές περιπτώσεις, δήλωσε ο Ι. Νικολάου – Αποτρεπτικά μέτρα για τη μείωση των παραβάσεων

Advertisement

Τέρμα στις ποινές “χάδι” για οδικές παραβάσεις και αλλαγή των ποινών ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τη διάπραξη παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιχειρείται το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την ολοκλήρωση Διάσκεψης Τύπου για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας.

“Οι ποινές πρέπει να είναι αυστηρές ώστε να γίνουν και αποτρεπτικές στις τροχαίες παραβάσεις”, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος πρόσθεσε ότι, δυστυχώς οι καθημερινές καταγγελίες οι οποίες γίνονται από πλευράς Αστυνομίας και οι παραβάσεις για τις οποίες είμαστε μάρτυρες καταδεικνύουν την αναγκαιότητα της αναθεώρησης των ποινών “ώστε να μπορέσουμε και στην Κύπρο να εφαρμόσουμε τέτοιες ποινές που να είναι αποτρεπτικές και όχι να αποτελούν χάδι”.

Οπως είπε ο Ιωνάς Νικολάου, “φαίνεται ότι κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα των κινδύνων και των ενεργειών τους και ίσως ένας από τους λόγους που δεν μπορούν να το αντιληφθούν είναι το ύψος των ποινών”.

Ανέφερε ότι πέρα από την προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε για να σταλούν τα ορθά μηνύματα και να ευαισθητοποιήσουμε τον Κύπριο οδηγό, η αύξηση στις ποινές για οδικές παραβάσεις, “είναι ένα μέτρο το οποίο είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο και το οποίο έχει αποδειχθεί σε άλλες χώρες ότι έχει επιφέρει αποτελέσματα”.

Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για οπλοκατοχή

Η άδεια οπλοκατοχής είναι δυνατό να αφαιρείται λόγω δεδομένων που επικρατούν στο περιβάλλον του κατόχου αλλά και καταστάσεων που σχετίζονται με την ψυχική του υγεία ώστε να αποτραπούν εγκληματικές ή άλλες πράξεις, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με την οπλοκατοχή.

Οπως είπε ο κ. Νικολάου “το Υπουργικό Συμβούλιο με την απόφασή του έχει εγκρίνει τη στρατηγική και τα μέτρα τα οποία έχουν αποφασιστεί σε μια διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργείων, της Αστυνομίας και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς κατά την οποία έχει μάλιστα καταρτιστεί ένα σχέδιο δράσης”.

Ανέφερε ότι καθορίστηκαν και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες θα μπορεί να αφαιρεθεί η άδεια οπλοκατοχής από πρόσωπα τα οποία για παράδειγμα κρίνονται λόγω των συνθηκών που επικρατούν τη δεδομένη στιγμή, είτε οικογενειακών καταστάσεων, ή καταστάσεων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία που επιβάλλουν την αφαίρεση της δυνατότητας κατοχής άδειας όπλου”.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι “τέτοιες περιπτώσεις είναι η βία στην οικογένεια, η δυνατότητα ή πιθανότητα χρήσης του όπλου για διάπραξη αδικημάτων κάτι το οποίο μπορεί να κριθεί μέσα από μια αξιολόγηση της ψυχολογικής κατάστασης του κατόχου του όπλου ή ακόμα μιας κατάστασης που μπορεί να επικρατεί σε ένα σπίτι”.

Καταλήγοντας είπε πως “είναι ζητήματα τα οποία εφαρμόζονταν στο παρελθόν από πλευράς της Αστυνομίας και για τις οποίες μάλιστα είχαν υποβληθεί ενστάσεις από κάποιους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και εξετάστηκαν σε συνεννόηση πάντα με το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network