MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ιωνάς: Η Πυροσβεστική μας Υπηρεσία σε άμεση ετοιμότητα (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση πυρκαγιάς η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικόλάου – Πραγματοποιήθηκε η άσκηση «ΛΑΙΛΑΠΑ 2016» με τη συμμετοχή δυνάμεων από Ελλάδα και Ισραήλ…

Advertisement

Στην τελική φάση της διακρατικής άσκησης πυρόσβεσης “ΛΑΙΛΑΠΑ 2016” παρευρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος σε χαιρετισμό του ανέφερε πως “αυτού του είδους οι ασκήσεις ενισχύουν τις δυνατότητες της επιχειρησιακής μας δραστηριότητας και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης δύσκολων περιστατικών, που προϋποθέτουν τη συνδρομή των φίλιων δυνάμεων από την Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ συμβάλλουν και στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας”.

Ο κ. Νικολάου επεσήμανε πως με τη άσκηση αυτή οι δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας και του Ισραήλ ενώνονται στον αγώνα για αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενα μεγάλης πυρκαγιάς στην κυπριακή ύπαιθρο, ενόψει της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου.

“Με μεγάλη επιτυχία και άψογο συντονισμό, ολοκληρώνεται η ρεαλιστική άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς, η οποία περιελάμβανε ένα δύσκολο σενάριο, με μια σειρά από μεταβαλλόμενα σενάρια, τα οποία η κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει με συγκεκριμένες ενέργειες”, ανέφερε, σημειώνοντας πως  στην άσκηση συμμετείχαν όλοι οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί παγκύπρια, το Τμήμα Δασών, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, η Πολιτική Άμυνα, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, η Αστυνομία, οι Βρετανικές Βάσεις, η Μετεωρολογική Υπηρεσία και οι Ιατρικές Υπηρεσίες.

Ο κ. Νικολάου ευχαρίστησε τόσο την ελληνική Κυβέρνηση όσο και την Κυβέρνηση του Ισραήλ, “που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και συμμετείχαν ενεργά στην άσκηση `Λαίλαπα 2016`, με εναέριες αλλά και επίγειες δυνάμεις”.

Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσοι συμμετείχαν στην άσκηση αυτή, “η οποία κατέδειξε ότι η Πυροσβεστική μας Υπηρεσία, μαζί με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κράτους, βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού πυρκαγιάς προκύψει κατά τη θερινή περίοδο”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network