MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ιωνάς: Η νομοθεσία κατά της διαφθοράς πρέπει να είναι αποτελεσματική

Advertisement

Sponsored by exness

Στην τροποποίηση της νομοθεσίας για την παρεμπόδιση και καταπολέμηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες, αναφέρθηκε την Παρασκευή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, λέγοντας ότι πρόκειται για δύσκολα ζητήματα στον ποινικό τομέα και η νομοθεσία θα πρέπει να είναι αποτελεσματική και απαλλαγμένη από περιττές περιπλοκότητες

Advertisement

Σε χαιρετισμό του σε ημερίδα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου Αγγλίας και Ουαλίας, στη Λευκωσία, ο κ. Νικολάου είπε ότι με την τροποποίηση τον περασμένο Μάρτιο του σχετικού Νόμου, σε συνεργασία με τη ΜΟΚΑΣ, ενισχύθηκαν οι αρμοδιότητες και οι εξουσίες του κράτους για δέσμευση και δήμευση περιουσιών που προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες.

Τέτοιες σοβαρές υποθέσεις είναι τα αδικήματα της διαφθοράς και δεκασμού (δωροδοκίας), στα οποία γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες στο στάδιο της διερεύνησης τους, για διαπίστωση και εκτίμηση της αξίας του οικονομικού οφέλους, για τη δέσμευση και δήμευση των παράνομων εσόδων που έχουν προκύψει από αυτές, είπε.

Ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε εξάλλου στις αλλαγές στην άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, λέγοντας ότι οι απαιτήσεις για τους επαγγελματίες δικηγόρους υφίστανται συνεχείς αλλαγές και διαμορφώνονται βάσει των νέων δεδομένων.

Πρόσθεσε ότι ζητήματα όπως η διεθνής δικαιοδοσία, οι παράλληλες διαδικασίες, η εγγραφή και η εκτέλεση αποφάσεων, αλλά και τα επειγούσης φύσης ασφαλιστικά μέτρα, αποκτούν διαρκώς νέα χροιά υπό το πρίσμα της αενάως εξελισσόμενης νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ευχαρίστησε τέλος τον Πρόεδρο του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου για την πρόσκληση στην ημερίδα, η οποία, όπως είπε, στοχεύει στη σύσφιξη των νομικών δεσμών μεταξύ της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network