MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ιωνάς: Η Κύπρος είναι ασφαλής

Advertisement

Sponsored by exness

Στο τόπο μας υπάρχει ασφάλεια, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, σημειώνοντας πως αυτό το αισθάνονται οι πολίτες. Ο κ. Νικολάου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μείωση των κρουσμάτων βίας στα γήπεδα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, καθώς και στην παροχή υψηλού επιπέδου ασφάλειας στις ξένες αποστολές που επισκέπτονται την Κύπρο.

Advertisement

Σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψή του στη ΜΜΑΔ, ο κ. Νικολάου είπε πως η επίσκεψή του έχει να κάνει περισσότερο με την αξιολόγηση των δρώμενων του 2015 καθώς και τον προγραμματισμό για το 2016, στη βάση του στρατηγικού σχεδίου και των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί.

Ανέφερε πως ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σήμερα στο σημαντικό ρόλο της ΜΜΑΔ στα θέματα πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος, της βίας στα γήπεδα και των απειλών σε σχέση με την τρομοκρατία. Είπε πως, μέσα από την αξιολόγηση, διαπιστώθηκε ότι επιτελείται ένα σημαντικό έργο από πλευράς ΜΜΑΔ, για το οποίο όλοι οφείλουν να εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους προς τα στελέχη της, τα οποία μέσα από τη σωστή τους παρουσία έστειλαν τα σωστά μηνύματα προς όλους όσοι επέδειξαν στο παρελθόν εγκληματική δραστηριότητα.

Ο κ. Νικολάου είπε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι εμφανή, τόσο σε σχέση με τις απειλές για τρομοκρατία, όσο και κατά τις επισκέψεις πολλών υψηλών ξένων διπλωματικών αποστολών στην Κύπρο.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η παρουσία της Μονάδας γενικότερα είναι εμφανής και στις πιο κρίσιμες και υψηλού κινδύνου αποστολές της Αστυνομίας. “Πετύχαμε με την παρουσία της Αστυνομίας και τη σωστή διαχείριση των περιστατικών βίας στα γήπεδα, να περιοριστεί ο αριθμός των περιστατικών αυτών σε λιγότερο από αυτόν που αριθμούν τα δάκτυλα της μιας παλάμης”, είπε.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε επίσης πως με την παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους έγινε κατορθωτό να σταλεί το μήνυμα στους πολίτες ότι η Αστυνομία νοιάζεται για την ασφάλειά τους, προσθέτοντας πως αποτελεί μέλημα της Αστυνομίας η συνεχής παρουσία δίπλα από τον πολίτη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας για την τρομοκρατία, ο κ. Νικολάου είπε πως τα μέτρα αυτά αξιολογούνται από ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων, η οποία έχει αποφασίσει ότι παραμένουμε στο ίδιο επίπεδο επικινδυνότητας και γι` αυτό δικαιολογείται η διατήρηση των μέτρων ασφάλειας που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα. “Η ΜΜΑΔ έχει επωμιστεί ένα σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια καθώς είναι και η πιο εκπαιδευμένη, ειδικότερα για τα θέματα αυτά, μονάδα της Αστυνομίας”, είπε.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της βίας στα γήπεδα, ο κ. Νικολάου είπε πως αυτό που έγινε κατορθωτό με το πακέτο μέτρων που εξαγγέλθηκε είναι να διακριθεί ο ρόλος του καθενός και να μειωθούν τα περιστατικά βίας, με την αξιοποίηση της Αστυνομίας έξω από τους αθλητικούς χώρους, με την εφαρμογή του θεσμού των επιτηρητών (stewards), με την άμεση προώθηση εντός 24 ωρών των υποθέσεων στο Δικαστήριο και τον αποκλεισμό από τα γήπεδα των προσώπων, που κατηγορούνται μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς και με άλλα μέτρα.

“Η προώθηση της κάρτας φιλάθλου αλλά και η υλοποίηση των υποδομών που προβλέπονται στη νομοθεσία για όλα τα γήπεδα πρώτης κατηγορίας, όπως είναι τα συστήματα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και τα θέματα που σχετίζονται με την ταξιθέτηση των φιλάθλων και το διαχωρισμό τους, θα συμβάλουν περαιτέρω στην πρόληψη των φαινομένων βίας στα γήπεδα”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ανησυχίες σε αυτή την κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος, ο κ. Νικολάου είπε πως αξιολογώντας τη μέχρι σήμερα πορεία του πρωταθλήματος, κατά την οποία έγιναν παρόμοιοι αγώνες με αυτούς που θα γίνουν στα μπαράζ, υπάρχει η δυνατότητα να ελεγχθούν τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα, σε συνεργασία με τα σωματεία και τους φιλάθλους.

Ερωτηθείς αν έγιναν σκέψεις για επέκταση του μέτρου των αποσπάσεων μελών της ΕΦ στην Αστυνομία, για την επιτήρηση των αεροδρομίων, ο κ. Νικολάου είπε πως το θέμα συζητείται με τον Υπουργό Άμυνας, προσθέτοντας πως πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και στη συνέχεια θα γίνουν ανακοινώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network