MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ιωνάς: Διορίζεται ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής για την απόδραση από το δικαστήριο

Advertisement

Sponsored by exness

Το διορισμό ποινικού ανακριτή από τον Γενικό Εισαγγελέα ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου σε σχέση με την απόδραση του Ουκρανού εκζητούμενου Kuzniepsov Arthur (Garibian), καθώς θεωρεί ότι ενδεχομένως να προκύπτουν ποινικά αδικήματα

Advertisement

Σε δηλώσεις στη Βουλή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως μετά την έκθεση που του υποβλήθηκε, ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη να διορίσει ποινικό ανακριτή για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Πιθανόν να υπάρχουν θέματα που σχετίζονται με ποινικά αδικήματα από παραλείψεις που έχουν γίνει από τα δύο μέλη που μετέφεραν τον συγκεκριμένο εκζητούμενο στο δικαστήριο ή ακόμα και παραλείψεις καθότι δεν έχουν εκτιμήσει ορθώς την επικινδυνότητα του εκζητούμενου, διότι πρόκειται για άτομο το οποίο είχε κάποιο βεβαρυμένο παρελθόν, είχε διαφύγει της κράτησης από τις ρωσικές Αρχές» εξήγησε ο Υπουργός.

«Το θέμα δεν περιορίζεται μόνο σε κάποιες πειθαρχικές παραλείψεις ή κάποια πειθαρχικά παραπτώματα, πιθανόν να υπάρχουν και ποινικά αδικήματα» σημείωσε.«Δεν αποκλείεται τίποτε, είτε από αμέλεια, είτε από δόλο. Γι` αυτό το λόγο, διαβάζοντας τα γεγονότα μέσα από την έκθεση, θεωρώ ότι δεν έπρεπε να περιοριστεί η διερεύνηση της υπόθεσης ως ένα πειθαρχικό παράπτωμα, αλλά θα πρέπει να γίνει ποινική ανάκριση» εξήγησε.

Ο Ιωνάς Νικολάου έστειλε το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να ενεργούν με υπευθυνότητα, ειδικότερα τα μέλη της αστυνομίας, οι οποίοι θα πρέπει αξιολογούν και να εκτιμούν πάντοτε τους κινδύνους και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να είναι αποτελεσματικοί, δήλωσε.

«Δεν υπάρχει οποιαδήποτε δικαιολογία που να επιτρέψει την παράληψη, ούτε την άγνοια ούτε την αμέλεια, και δεν δέχομαι την οποιαδήποτε αιτιολόγηση για οποιουσδήποτε λόγους» ανέφερε.Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι δεν έχει πληροφορίες για πιθανή συνεννόηση των δύο αστυνομικών με τον Ουκρανό δραπέτη.

Σε άλλη ερώτηση, είπε ότι θα καθορίσει ο Γενικός Εισαγγελέας ποιος θα είναι ο χρόνος για την ολοκλήρωση της έρευνας του ποινικού ανακριτή, «και δεν νομίζω να είναι και πολύς» είπε.

Πηγή:KYΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network