MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ιωνάς: «Διαχειρίσιμη η κατάσταση στη Σολέα… τα πλείστα μέτωπα υπό έλεγχο»

Advertisement

Sponsored by exness

 «Διαχειρίσιμη είναι η κατάσταση στην περιοχή Σολέας, με τα πλείστα μέτωπα να είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου – Μετέβη στο συντονιστικό κέντρο στη Γαλάτα

Advertisement

Στο συντονιστικό κέντρο, στη Γαλάτα, μετέβη το απόγευμα και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος δήλωσε ότι σύμφωνα με την αξιολόγηση των αρμοδίων, η φωτιά είναι υπό διαχείριση. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς σε κάποιες περιοχές, οι οποίες αντιμετωπίζονται άμεσα από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ, όπου χρειάζεται, παρεμβαίνουν και τα πτητικά μέσα.

Το προσωπικό των υπηρεσιών πυρόσβεσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, την Πολιτική Άμυνα, την Εθνική Φρουρά, αλλά και απλοί πολίτες – εθελοντές, εργάζονται εδώ και τέσσερις ημέρες ακατάπαυστα, και παρά την κόπωση ανταποκρίνονται με ιδιαίτερο ζήλο, με στόχο την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η συμβολή των πτητικών μέσων είναι ιδιαίτερα σημαντική, λαμβάνοντας υπόψη το δύσβατο της περιοχής, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική είναι και η ανταπόκριση του απλού κόσμου να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί.

Οι περιοχές από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα θυμίζουν κρανίου τόπο, ενώ κατά τη σημερινή ημέρα οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις είχαν να αντιμετωπίσουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, με την πιο σημαντική να σημειώνεται στις περιοχές μεταξύ Αγίου Θεοδώρου και Κουρδαλίου.

Κατά τη σημερινή ημέρα σημειώθηκαν δύο μικροτραυματισμοί εθελοντών. Σύμφωνα με εθελόντρια που συμμετείχε στην ομάδα διάσωσης σε ένα από τα δύο περιστατικά, άντρας εντοπίστηκε στην περιοχή «Λιμέρια» με αναπνευστικά προβλήματα και, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, στην περιοχή κλήθηκε ασθενοφόρο. Η εθελόντρια της ομάδας διάσωσης Λεμεσού είπε ότι ο άντρας είναι καλά στην υγεία του, ενώ απηύθυνε έκκληση οι εθελοντές να ακολουθούν εντολές ανωτέρων.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Νικολάου είπε πως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για να έχουμε ξανά μέτωπα πυρκαγιών που θα μας ανησυχούν. Συμπλήρωσε παράλληλα ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει οτιδήποτε, λόγω της πορείας των καιρικών συνθηκών, του αέρα και της πιθανότητας ανάφλεξης.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι τα πτητικά μέσα – οκτώ ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών – επιχειρούν κυρίως προληπτικά σε διάφορα σημεία, ενώ τα τρία Canadair, ένα ιταλικό και δύο γαλλικά, υπερίπτανται του χώρου για να επιχειρήσουν σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, ο πλήρης έλεγχος της πυρκαγιάς θα επέλθει εφόσον οι επίγειες δυνάμεις, που θα συνεχίσουν να επιχειρούν και απόψε, κατασβέσουν κάθε πιθανή μικροεστία σε όλη την έκταση της πυρκαγιάς.

Ο κ. Νικολάου είπε, εξάλλου, ότι τα πτητικά μέσα θα συνεχίσουν να επιχειρούν στην Κύπρο, πλην των τεσσάρων αεροσκαφών από το Ισραήλ, αφού κρίθηκε αναγκαία η επιστροφή τους, ώστε να αντιμετωπίσουν πυρκαγιά που ξέσπασε στη χώρα τους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ευχαρίστησε για άλλη μια φορά το Ισραήλ, αλλά και την Πρέσβειρα της χώρας για τη συμβολή της στην εξασφάλιση της συνδρομής.

Στο συντονιστικό κέντρο παρευρίσκονταν επίσης βουλευτές, καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. Σε δηλώσεις της, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά, εξέφρασε το θαυμασμό της για τους εθελοντές που πήγαν να βοηθήσουν.

Ο Χριστάκης Πιερή, εθελοντής της ομάδας διάσωσης Λεμεσού, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο λόγος που συμμετέχει στις προσπάθειες πυρόσβεσης είναι «για την Κύπρο μας», καθώς όπως είπε, το να υπηρετεί κανείς της πατρίδα αποτελεί στόχο ζωής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network